Top Gun serisinin üçüncü filmi onaylandı: Tom Cruise unutulmaz rolüne geri dönüyor

61 yaşındaki aksiyon yıldızı Tom Cruise, Pete "Maverick" Mitchell karakterini üçüncü bir Top Gun filmi için yeniden canlandırma hazırlığında gibi görünüyor.

Yayın: 17.01.2024 - 00:49

92 kez okundu

Top Gun serisinin üçüncü filmi onaylandı: Tom Cruise unutulmaz rolüne geri dönüyor

1986 yılında Top Gun’da karakteri ilk kez canlandıran Cruise, 2022’de Top Gun: Maverick ile tekrar döndü ve film dünya genelinde 1.496 milyar dolar hasılat yaparak büyük bir gişe başarısı elde etti.

Puck gazetesinin’un raporlarına göre, Paramount, Top Gun: Maverick’in senaristi Ehren Kruger’ı serinin üçüncü bir bölümü üzerinde çalışmaya başlamak üzere görevlendirdi. Ayrıca kaynaklar, stüdyonun aynı zamanda yönetmen Joseph Kosinski’nin geri dönmesini ve Cruise’un başrolde olduğu yeni filmde Glen Powell ve Miles Teller ile tekrar bir araya gelmesini planladığını The Hollywood Reporter’a belirtti.

Top Gun: Maverick’in başarısını tekrarlamak isteyen Paramount için bu adım şaşırtıcı olmasa da, Cruise’un yakın zamanda rakip stüdyo Warner Bros. ile yeni bir anlaşma imzalaması nedeniyle Hollywood’da bazı kaşlar kaldırmış durumda. Cruise, Warner Bros. için filmler geliştirecek ve başrol oynayacak, ancak sözleşme bağlayıcı olmadığından yıldız, Paramount’ta Top Gun 3 üzerinde çalışmaya devam edebilecek.

Top Gun: Maverick, ticari bir başarı olmanın yanı sıra, geçen yılki Oscar’larda En İyi Film adaylığı da kazandı. Hatta o dönemde Steven Spielberg, bu başarılı yapıtın Avatar: The Way of Water ile birlikte nihai listede yer almasını “teşvik edici” olarak nitelendirdi.

“Bu konuda gerçekten teşvik ediciyim,” diyen efsanevi ET yönetmeni. “Ancak Christopher Nolan’ın The Dark Knight’ının birkaç yıl önce aday gösterilmiş olması gerekiyordu. Bu film, bugün kesinlikle En İyi Film Adaylığı elde ederdi, bu yüzden bu iki büyük yapıtın sağlam bir şekilde ilk 10 listesinde sunulması, hepimizin kutlaması gereken bir şey.”

The Independent film eleştirmeni Clarisse Loughrey’in Top Gun: Maverick için dört yıldızlı incelemesinde, “Film gerçek bir mirasın devam filmi. Star Wars: The Force Awakens geleneğinde olduğu gibi, bu film sadece değişen zevk ve tutumları değil, aynı zamanda yıldızı Tom Cruise’un mitolojik sınırlara kadar yükselen ününü yansıtan, özenle yeniden inşa edilmiş orjinal filmin bir klonudur. Cruise’u günümüzde hala sadece bir adam olarak mı, yoksa bir fikir olarak mı düşünüyoruz?” ifadelerine yer verildi.

Loughrey, “Ancak Top Gun: Maverick, gerçekten de bu günlerde alıştığımız türden korkakçasına nostalji ile dolu değil. Daha akıllı, daha ince ve tamamen daha humanist bir yapıya sahip.” şeklinde ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap