YDÜ Hastanesi’nin kalitesi sağlık Akreditasyon kurumlarından TEMOS tarafından tescil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, uluslararası sağlık standartlarına uygunluğunu kanıtlayarak Almanya merkezli akreditasyon kuruluşu TEMOS'tan kalite akreditasyonu aldı. Bu başarı, YDÜ Hastanesi'ni dünya genelinde tanınmış birkaç hastane arasında yerini adı.

Yayın: 17.10.2023 - 21:36

130 kez okundu

YDÜ Hastanesi’nin kalitesi sağlık Akreditasyon kurumlarından TEMOS tarafından tescil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Almanya merkezli akreditasyon kuruluşu TEMOS’tan aldığı kalite akreditasyonu ile uluslararası sağlık hizmetleri alanında öne çıkan sayılı hastaneler arasında yerini almıştır.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, uzun yıllardır süregelen “Toplam Kalite Yönetimi” çalışmaları ve uygulamaları ile sağlık hizmetlerinde uluslararası kaliteyi temsil eden TEMOS (Trust, Effective Medicine, Optimize Services) akreditasyonu ile tanınmıştır.

Almanya merkezli bağımsız akreditasyon kuruluşu TEMOS tarafından denetlenen ve uluslararası hasta bakımı, yönetimi ve hasta güvenliği standartlarına uygunluğu değerlendirilen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, “Quality In Medical Care” uluslararası akreditasyon sertifikasını elde ederek sağlık hizmetlerindeki kalitesini resmi olarak tescillemiştir.

TEMOS denetimi sonucunda, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, TEMOS Uluslararası Kalite Standartlarını başarıyla karşılayarak “Tıbbi Bakımda Kalite Sertifikası” almaya hak kazanmıştır.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, sağlıkta uluslararası kalite standartlarını sağlamak amacıyla yıllardır süregelen “Toplam Kalite Yönetimi” çalışmalarını sürdürmüş ve hastane içinde “Kalite Konseyi” ve “Kalite Koordinatörlüğü” gibi organizasyon yapıları oluşturarak tüm birimlerini kapsayan bir toplam kalite yönetimini benimsemiştir. Bu yoğun çalışmalar sonucunda TEMOS’un belirlediği 500 standart başarıyla yerine getirilmiş ve hastane akredite edilmiştir.

TEMOS, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni 6-8 Eylül 2023 tarihlerinde denetlemiş ve belirlediği 500 standart doğrultusunda “Denetim Raporu”nu açıklayarak hastanenin Uluslararası Kalite Standartlarını karşıladığını ve akredite olduğunu resmi olarak duyurmuştur.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, TEMOS Akreditasyon Sertifikası ile Kıbrıs’ın sağlık turizmi potansiyelini güçlendirmiş ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmıştır.

TEMOS International, bağımsız bir sağlık denetleme kuruluşu olarak 2010 yılında Almanya’da kurulmuş ve günümüzde Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Asya ve Amerika’nın birçok bölgesinde faaliyet gösteren sağlık sektörünün önde gelen akreditasyon kuruluşlarından biri haline gelmiştir. TEMOS akreditasyonu, sağlık kuruluşlarının sağlık turizminde fark yaratmak istediklerinde hedeflemeleri gereken önemli bir sertifika olarak kabul edilmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, TEMOS’un “Tıbbi Bakımda Kalite Akreditasyonu”nu alarak uluslararası alanda hasta akışını hızlandırmanın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sağlık turizmi için cazip bir destinasyon haline getirme hedefini taşımaktadır. Bu akreditasyon sayesinde hastalar, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni tercih eden Diplomatik Konsey tarafından onaylanmış bir sağlık hizmeti sağlayıcısı olarak görmekte ve Uluslararası Yardım Grubu (IAG) hizmet veritabanına eklenmektedir. Bu başarı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası düzeyde tanınır bir sağlık turizmi destinasyonu olma yolunda önemli bir adımı temsil etmektedir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap