23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hem Türkiye'de hem de KKTC'de çeşitli törenler ve etkinliklerle kutlanıyor.

Yayın: 19.04.2024 - 16:17

139 kez okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Haftanın etkinlikleri, dün kortej ve açılış gösterisiyle başladı. Bu yılki etkinlikler, 23 Nisan’a denk gelen salı gününe kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, 5 ilçedeki okullardan seçilen 15 öğrenci, devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret edecek.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 23 Nisan Salı günü saat 08.00’de Bayrak Radyo ve Televizyonu’nda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapacak. Tüm ilçelerde Atatürk Anıtlarına çelenk koyma törenleri düzenlenecek.

23 Nisan haftası etkinlikleri kapsamında, Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesi RA25 Spor Salonu’nda “23 Nisan Basketbol Şöleni” yapılacak. Basketbol şöleni saat 09.00’da başlayacak.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin geleneksel 23 Nisan Çocuk Şöleni de Taşkınköy’deki Dr. Fazıl Küçük Parkı’nda yapılacak. Şölende çocuklar için birçok etkinlik düzenlenecek.

Kutlama programı çerçevesinde, tüm ilçelerden gelen öğrencilerden oluşan bir heyet, 22 Nisan Pazartesi günü devlet protokolünü ziyaret edecek.

Aynı gün, her ilçeden bölge milletvekili sayısı kadar toplam 50 öğrenci, Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret edecek ve “çocuk hakları” gündemiyle temsili olarak Meclis Genel Kurulu toplanacak.

23 Nisan günü, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu saat 08.00’de Bayrak Radyo ve Televizyonu’nda bir konuşma yapacak. Ardından saat 09.00’da Lefkoşa’da Atatürk Anıtı önünde devlet töreni düzenlenecek.

Girne, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele, Lefke, ve Mehmetçik gibi farklı bölgelerde de çeşitli törenler ve etkinlikler düzenlenecek. Akdoğan ve Geçitkale gibi kasabalarda da törenler gerçekleşecek.

Beyarmudu Belediyesi ise 24 Nisan Çarşamba günü çocuklar için bir şenlik düzenleyecek. Türkmenköy Düğün Salonu’nda başlayacak olan etkinliklerde çocuklar için oyunlar, etkinlikler ve sürprizler yer alacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap