Arkhe’nin “Eklektik Manifest: Lefkoşa Bienali’ne Giriş Projesi” 11 Mayıs’ta başlıyor…

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin desteklediği kültür, sanat ve arşiv merkezi olan Arkhe, "Eklektik Manifest - Lefkoşa Bienali'ne Giriş Projesi"ni hayata geçiriyor.

Yayın: 30.04.2024 - 17:19

39 kez okundu

Arkhe’nin “Eklektik Manifest: Lefkoşa Bienali’ne Giriş Projesi” 11 Mayıs’ta başlıyor…

Vedat Kaner Vakfı’nın ana sponsorluğunda ve Pasha Group ile Türk Hava Yolları’nın desteğiyle gerçekleşecek olan “Eklektik Manifest”, 11 Mayıs-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

“Diaspora” ana temasıyla yürütülen “Eklektik Manifest”, 20 sanatçının katılımıyla, yedi hafta boyunca farklı istasyonlarda sergiler, performanslar ve panellerle izleyicilerle buluşacak.

Arkhe Arabahmet Kültür Evi, Arkhe Açık Alan, eski Fransız Kültür Derneği binası, EMAA binası, Lefkeliler Hanı, Bandabuliya ve Ercan Havaalanı gibi çeşitli mekanlarda gerçekleştirilecek etkinliklere ev sahipliği yapılacak.

Projenin basın lansmanı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmacı, Arkhe Direktörü Halil Duranay, Vedat Kaner Vakfı Başkanı Kaan Kaner, Pasha Group Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bilgiç ve Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Pınar Ayvaz Arıkan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Harmancı, Lefkoşa’nın ve Kıbrıs’ın kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, sanatın özgürce gelişebilmesi için küçük adımlar attıklarını ve bu projenin bu çabanın bir parçası olduğunu ifade etti.

Kaan Kaner, Vedat Kaner Vakfı olarak projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını ve diaspora temasının kendilerini etkilediğini vurguladı.

Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Pınar Ayvaz Arıkan, projenin vizyonlarıyla örtüştüğünü belirterek heyecanını dile getirdi.

Pasha Group Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bilgiç, projeye destek vermekten onur duyduklarını belirtti.

Arkhe Direktörü Halil Duranay, projenin kent için kültür politikaları üretme hedefine hizmet ettiğini belirterek, bienalin kent müzesi hedefine ulaşmak için önemli olduğunu söyledi.

Eklektik Manifest’in “diaspora” teması altında gerçekleşeceğini belirten Duranay, projenin kapsamını ve katılımcıları detaylı bir şekilde açıkladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap