BASS ve Hür-İş Maliye Bakanlığına siyah çelenk bırakacak

Kıbrıs Türk Ofis Banka Sigorta ve Ticari Çalışanları Sendikası (BASS) ile Hür-İş Federasyonu'na bağlı sendikalar, Cypfruvex Ltd. çalışanlarının maaşlarının gecikmesiyle ilgili endişelerini dile getirmek için Maliye Bakanlığı önünde bir eylem planlıyor.

Yayın: 30.04.2024 - 14:47

39 kez okundu

BASS ve Hür-İş Maliye Bakanlığına siyah çelenk bırakacak

BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin, yazılı bir açıklamada, BASS’ın Güzelyurt’ta faaliyet gösteren ve Cypfruvex Ltd. adlı devlet kurumunda yetkili bir sendika olduğunu belirtti.

Yeltekin, Cypfruvex Ltd.’de yaklaşık 40 personelin son üç aydır maaşlarını zamanında alamadığını ifade ederek, “KKTC Maliye Bakanlığı’nın, Cypfruvex Ltd. çalışanlarının maaşlarının gecikmesi gibi yasadışı ve kurumsal olmayan uygulamalara karşı durması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer Güzelyurt’ta faaliyet gösteren özellikle Cypfruvex Ltd. gibi bir özel işletme, genelde ise narenciye üretimi ve Güzelyurt bölgesinin halkı göz ardı ediliyorsa, hatta Güzelyurt bölgesindeki üreticilerin ve halkın başka yerlere göç etmeye zorlanıyorsa, Maliye Bakanlığı’nın bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir” dedi.

Sendikalar olarak bu gecikmeleri kabul etmediklerini ve bu konuda harekete geçeceklerini belirten Yeltekin, BASS ve Hür-İş Federasyonu’na bağlı diğer sendikaların, 02 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10:00’da Maliye Bakanlığı önünde siyah çelenk bırakarak bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Ayrıca, bu tür bir zihniyetin 1 Mayıs Emekçi Bayramı’nı nasıl kutlayacağını sorguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap