Ali Nesim anıldı

Ali Nesim, 10. ölüm yıldönümü anma töreniyle Zeytinlik Mezarlığı'nda onurlandırıldı.

Yayın: 10.05.2024 - 16:29

151 kez okundu

Ali Nesim anıldı

Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın önemli figürlerinden biri olan ve uzun yıllar Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanlığı yapmış olan Ali Nesim’in 10. ölüm yıldönümü, Zeytinlik Mezarlığı’nda düzenlenen bir törenle anıldı. Eşi Tülay Nesimoğlu, oğlu Tayfun Nesimoğlu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur ve sevenleri de dahil olmak üzere birçok kişi, törene katıldı.

Tören sırasında yapılan konuşmalarda, Ali Nesim’in ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıldığı ifade edildi. Girne Belediyesi Müdürü Hüseyin Köle, toplum içinden gelen bu değerli ismi saygıyla andıklarını belirtirken, Tayfun Nesimoğlu da babasının eserlerinin hala yaşadığını ve sevdikleri tarafından yaşatılmaya devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, Ali Nesim’in “Şahmaran” adlı kitabının “storytel” uygulamasında Osman Alkaş’ın sesinden dinlenebileceği duyuruldu.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur da, Ali Nesim ile birlikte çalışmalar yaptıklarını ve Nesim’in kendisine babalık yaptığını dile getirdi. Öznur, ölümünün 10. yılına özel olarak yapılan çalışmada, Ali Nesim’in “Şahmaran” kitabının “storytel” uygulamasında bulunabileceğini belirtti.

Zeytinlik Muhtarı Hatice Aydın ise Ali Nesim’in yine sevenlerini bir araya getirdiğini ifade ederek, onun Zeytinlik Köyü için büyük bir değer taşıdığını ve köylerini daha çok sevmelerini sağladığını belirtti.

Ali Nesim, 10 Ocak 1941’de Zeytinlik (Templos) köyünde doğmuş ve Kıbrıs Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olmuştur. Ankara Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Sosyoloji ve Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. Ayrıca Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürlüğü de yapmıştır. Nesim, edebiyat, toplumsal konular ve Kıbrıs Türk insanı hakkındaki araştırma ve incelemeleriyle tanınmaktadır. Ayrıca, zeytin sevgisiyle ilgili son kitabı olan “Bir Zeytin Ağacının Feryadı”nda ağaçların trajik öyküsünü anlatmış ve bunu bir görev olarak görmüştür.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap