Amcaoğlu ve Kamacıoğlu, Yapı Fuarı Turkeybuild-İstanbul’daki KKTC stantlarını ziyaret etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Kıbrıs sorunuyla ilgili parti olarak yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Kıbrıslı Türklerin yeniden bir enkazla karşılaşmak istemediklerini ve bu sorunun sonunu görmek istediklerini" söyledi.

Yayın: 18.04.2024 - 16:57

28 kez okundu

Amcaoğlu ve Kamacıoğlu, Yapı Fuarı Turkeybuild-İstanbul’daki KKTC stantlarını ziyaret etti

Akansoy, BRT’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtlarken, Kıbrıs sorununun içeriğinin değil, sürecinin tartışılması gerektiğini ve ortak akıl geliştirmenin önemine vurgu yaptı.

Akansoy, Annan Planı Referandumu’nun 20. yılı dolayısıyla düzenledikleri paneller dizisinin başladığını ve dünkü panelin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Bugün Dome Otel’de etkinliklerine devam edeceklerini kaydeden Akansoy, CTP olarak Annan Planı Referandumu’nda Kıbrıs Türk siyasi iradesini vurgulama hedefinde olduklarını ifade etti. Ancak, Kıbrıslı Türklerin güçlü bir şekilde “evet” dediği halde çözümün gerçekleşmediğini dile getirdi.

Akansoy, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki kişisel temsilcisi olarak Angela Holguin’in atanmasıyla birlikte hareketlilik yaşandığını belirtti ve yeni bir sürecin başlaması gerektiğini vurguladı. Ancak bu sürecin rastgele değil, önceki mutabakatları dikkate alarak ve belirli bir zaman diliminde tamamlanacak şekilde olması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik olarak, Kıbrıslı Türklerin geleceğini görebilecekleri bir ışığa kavuşmaları gerektiğini savunan Akansoy, ön koşulların süreci tıkanıklığa sokabileceğini ve bunun kaçınılmaz sonuçlara yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, ülkede yaşanan kargaşaları ve hükümetin hizmet verme kapasitesini sorgulayarak, yeni bir aritmetik ve meclis ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap