Başbakan Ünal Üstel: Bu devleti biz kurduk, şimdi dünyayla kucaklaştıracağız

KKTC'nin Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Yılmazköy ve Alayköy ziyaretlerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın: 05.11.2023 - 15:51

93 kez okundu

Başbakan Ünal Üstel: Bu devleti biz kurduk, şimdi dünyayla kucaklaştıracağız

Üstel, KKTC’yi UBP’nin kurduğunu ve şimdi bu ülkenin dünyayla kucaklaşma sürecini hızlandırmaya odaklandıklarını belirtti.

Hafta sonu gerçekleşen ziyaretler sırasında, Ünal Üstel’e UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Ahmet Savaşan, Milletvekilleri Ziya Öztürkler ve Alişan Şan ile Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ve partililer eşlik etti.

Ünal Üstel, ziyaretlerinde yerel seçimlerde UBP ve Hüseyin Amcaoğlu’na destek veren halka teşekkür ederek, “Köylerimiz yalnız değildir. Her hafta sizlerin yanına geliyoruz, sizleri dinliyoruz, bu ülke için, sizler için neler yapabiliriz diye sesinize kulak veriyoruz. Gittiğimiz her bölgede hizmetlerimizin ve uğraşlarımızın karşılığını doğrudan insanımızdan almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Üstel, Kıbrıs Türk Halkı’nın en iyisini hak ettiğine vurgu yaparak, hükümet olarak halkın yararına olacak adımları kararlılıkla attıklarını ve tozlu raflarda bekleyen yasaları hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti.

Başbakan Üstel, “2008 yılından beri konuşulan ve beklenen Belediyeler Reformu’nu hayata geçirdik. Bize ‘belediyeleri batıracaksınız’ denildi, ancak biz doğru bildiğimiz yolda yürüdük ve zaman bizi haklı çıkardı. Enerjide kablo ile elektrik ve enterkonnekte sistemini adım adım hayata geçiriyoruz. Anavatan’dan suyu getirdiğimiz gibi enerjiyi de getireceğiz. Fizibilite çalışması 4-5 ay içinde bitecek ve istikrarlı bir enerjiye kavuşacağız. Yeni Ercan ile dünyaya olan penceremizi açtık ve şimdi hukuk yoluyla ambargoları kaldırmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Ünal Üstel, gençlerin kendi topraklarında özgürce yaşamaları ve konut sahibi olmalarını desteklediklerini belirtti. Kırsal kesim arsalarının hak edenlere yeniden dağıtılacağını ve gençlere kırsal kesim arsasına ev yapmaları için düşük faizli kredi uygulamasının devam edeceğini söyledi. Ayrıca, bölge gençlerine vergiden muaf düşük maliyetli sosyal konut projesi için mevzuat çalışmalarının tamamlandığını ve Güzelyurt ile eş zamanlı olarak Alayköy’de ilk temellerin atılacağını açıkladı.

Üreticiye ve hayvancıya yönelik desteklerin devam edeceğini vurgulayan Üstel, teşvikler için ayrılan bütçenin arttığını belirtti.

Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle, Kıbrıs Türk Halkı’nın dünyayla kucaklaşma sürecini başlattıklarını ve federasyon görüşmesinin artık gündemlerinde olmadığını ifade etti. Üstel, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliğini desteklemeye devam ederek dünyayla kucaklaşma yolunda adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

Ayrıca, İsrail’in Gazze saldırılarına da değinen Üstel, bu durumu savaş suçu olarak nitelendirdi ve BM ile AB’nin bu konuda sessiz kaldığını ifade etti. Üstel, Filistin’in Anavatanı Türkiye gibi bir güvencesinin olmadığını ancak KKTC’nin Anavatan Türkiye’nin desteğiyle huzur içinde yaşadığını vurgulayarak, KKTC’nin daha güçlü bir şekilde dünyayla entegre olması için çalışacaklarını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap