Brezilya’da sel felaketi: Ölü sayısı 107’ye yükseldi

Brezilya'nın güneyinde Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar, ölü sayısının 107'ye yükseldiği ve kayıp sayısının da 136'ya çıktığı bildiriliyor.

Yayın: 10.05.2024 - 09:13

105 kez okundu

Brezilya’da sel felaketi: Ölü sayısı 107’ye yükseldi

Eyaletin çeşitli bölgelerinde etkili olan yağışlar sonucu oluşan seller, can ve mal kaybının artmasına neden oluyor.

Sivil Savunma yetkilileri, ölenlerin sayısının 107’ye, kayıpların ise 136’ya çıktığını duyurdu. Ayrıca, 374 kişinin yaralandığı ve hastanelerde tedavi gördüğü belirtildi. Kurtarma ekipleri, kayıp kişileri bulma çalışmalarını sürdürüyor.

Yerel medya raporlarına göre, hala binlerce kişiye elektrik ve internet hizmeti sağlanamıyor ve ölü sayısının artabileceği öngörülüyor.

Bu arada, bir itfaiye erinin sel bölgesinde mahsur kalan çok sayıda köpeği kurtardığına dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, henüz ulaşılamayan alanların olduğunu belirterek, “Son derece istisnai bir durum yaşıyoruz. Bu, eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır.” dedi.

Leite, felaketin boyutu nedeniyle 180 günlüğüne “felaket durumu” ilan ettiklerini ve insanların tahliyesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

Devlet Başkanı Lula da Silva, felaketin etkilediği alanları iki kez ziyaret etti ve bölgenin yeniden imarı için taahhütte bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap