Cumhurbaşkanı Tatar: “Yapılan yatırımlarla sağlık turizminin potansiyeli arttı”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sağlık turizmi alanındaki yatırımların artışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın: 18.04.2024 - 20:54

35 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar: “Yapılan yatırımlarla sağlık turizminin potansiyeli arttı”

KKTC’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı’na katılan Tatar, 50’den fazla ülkeden temsilcilerin bir araya geldiği bu önemli etkinlikte yer almanın memnuniyetini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Tatar, dünya genelinde sağlık turizminin ivme kazandığını vurgulayarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sağlık altyapısına ve konaklama hizmetlerine yönelik yatırımların devam ettiğini belirtti.

Hastane ve otel yatırımlarının yanı sıra sağlık turizmine odaklı diğer alanlara da yatırım yapıldığını ifade eden Tatar, tedavi görmek isteyen hastaların KKTC’yi tercih etmeleri durumunda turizm imkanlarından da faydalanabileceklerini vurguladı.

Ülkede yeni hastaneler açıldığını, kaliteli hizmetlerin sunulduğunu ve sağlık sektörüne yönelik birçok yatırımın gerçekleştirildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, Kıbrıs’ta görev yapan doktorların yanı sıra Türkiye’deki doktorların da sağlık alanında faaliyet gösterdiğini belirtti.

Tatar, İngiltere ve bazı Avrupa ülkelerinde yetişen yeni nesil Kıbrıslı Türklerin, KKTC’de yaşanan gelişmelerin ardından kariyerlerini bu ülkede sürdürme kararı aldıklarına dikkat çekti. Ayrıca, yurt dışında eğitim alan gençlerin ülkelerine döndükten sonra sağlık sektöründe yer almalarının sağlık turizminin büyümesinde önemli bir etken olduğunu belirtti.

Siyasi engellere rağmen KKTC’nin dünya geneline sağlık hizmetleri sunduğunu belirten Tatar, dünyanın çeşitli bölgelerindeki çatışmaların sona ermesi gerektiğini ve insanlık olarak bir araya gelerek barışı sağlamamız gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı’nın KKTC’de gerçekleşmesini sağlayan Dünya Sağlık Konseyi Dönem Başkanı milletvekili Ahmet Savaşan’ı tebrik eden Tatar, organizasyona katkı sağlayan ve etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap