Dinçyürek, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkan ve üyelerini kabul etti

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı ve üyelerini kabul ederek çocuk hastaların sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve hekim-hasta ilişkilerinin güçlendirilmesi konularını ele aldı. Görüşmede, kurumun talepleri de Bakan Dinçyürek'e iletilmiş oldu.

Yayın: 10.12.2023 - 14:41

81 kez okundu

Dinçyürek, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkan ve üyelerini kabul etti

Bakan Dinçyürek, kabulde yaptığı konuşmada, çocuk sağlığının korunmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin en üst düzeyde olması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Çocukların sağlıklı gelişiminin öncelik olduğunu ifade eden Dinçyürek, ülke genelinde çocuk aşılarının belirli bir takvim içinde standardize edilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Ayrıca, Dinçyürek, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ile Sağlık Bakanlığı arasında işbirliğini artırmak için karar alındığını belirtti. Hekimlerle, hastalarla ve hasta yakınlarıyla daha etkili bir diyalog oluşturulması amacıyla yapılan görüşmenin, çocuk sağlığı alanındaki hizmetlerin kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap