Rusya: NATO ülkelerinin Ukrayna’daki çatışmalara doğrudan müdahalesi büyük tehlike

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO ülkelerinin Ukrayna'daki çatışmalara doğrudan müdahalesinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Yayın: 08.05.2024 - 14:07

175 kez okundu

Rusya: NATO ülkelerinin Ukrayna’daki çatışmalara doğrudan müdahalesi büyük tehlike

Peskov, Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, NATO askerlerinin Ukrayna’ya konuşlanmasının son derece kışkırtıcı bir eylem olduğunu ifade etti ve Kiev yönetiminin tahmin edilebilir olmadığını belirtti. Ayrıca, NATO ülkelerinin sahada doğrudan müdahalesinin büyük bir tehlike oluşturduğunu dile getirdi.

Peskov ayrıca, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin yabancı istihbaratın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e suikast düzenleme hazırlığında olduğu yönündeki iddialarını da reddetti ve SBU’nun bilgilerinin güvenilirliğini sorguladı.

Rusya’nın Ukrayna’da Kuzey Kore’ye ait füzeler kullandığı iddialarıyla ilgili soruya ise Peskov cevap vermedi.

Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Moskova’da gerçekleştireceği görüşmeye de değinen Peskov, bu görüşmenin her iki ülke için önemli ve beklenen bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, Ermenistan’ın Avrasya Ekonomik Birliği’ndeki üyeliğini durdurma ihtimaliyle ilgili soruya, Avrasya Ekonomik Birliği’nin entegrasyon sürecinin başarılı olduğunu ve üyelerin gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap