Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu'nun cuma günü gerçekleştireceği etkinlikler değiştirildi.

Yayın: 09.05.2024 - 08:45

170 kez okundu

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

Engelsiz Yaşamevi binası önünde düzenlenecek basın toplantısında, federasyon üyeleri ve temsilcileri bir araya gelecek ve Engelsiz Yaşamevi’nin önüne çiçekler bırakacaklar.

Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk’ün imzasını taşıyan yeni açıklamaya göre, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Engelliler Haftası için düzenlenecek programlar da yeniden şekillendirildi.

Basın toplantısında, federasyon üyeleri devlet ve hükümet yetkililerine yönelik bir dizi talebi içeren bir bildiri sunacaklar. Bu talepler, engellilerin yaşam kalitesini artırmak, haklarını korumak ve toplumda daha fazla farkındalık yaratmak amacıyla hazırlandı.

Açıklamada belirtildiğine göre, federasyon yetkilileri, 14 maddelik talep listesini devlet yetkililerine sunacaklar ve engellilerin yaşamlarını iyileştirmek için işbirliği çağrısında bulunacaklar. Bu talepler arasında engelli bireylere yönelik daha fazla destek sağlanması, engellilerin istihdam olanaklarının artırılması ve toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik adımlar bulunuyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap