II. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı dün akşam defileye ev sahipliği yaptı

II. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı, Yaratıcı Endüstriler alanında öne çıkan meslek liselerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yayın: 09.05.2024 - 13:28

158 kez okundu

II. Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı dün akşam defileye ev sahipliği yaptı

Fuar kapsamında, saç, makyaj ve moda şovları gibi güzellik hizmetleri ile moda tasarımı alanında öğrencilerin ve öğretmenlerin elinden çıkan yenilikçi eserler sergilendi. Ayrıca, tanınmış Kıbrıslı Türk Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak’ın önderliğinde gerçekleştirilen defile, etkinliğin gözdesi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dünkü defilede, Öztoprak’ın yönlendirmesiyle öğrenci ve profesyonellerin bir araya gelerek ortaya koyduğu tasarımların podyumda yer aldığı belirtildi.

Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun yanı sıra bakanlık bürokratları, personeli, okul müdürleri, aileler ve moda tutkunlarının da katıldığı ifade edildi. Katılımcılar, öğrencilere ve öğretmenlere destek vermek amacıyla etkinliği büyük bir ilgiyle izlediler.

Defile öncesinde Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hoca birer konuşma gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, konuşmasında mesleki eğitimin ülkelerin geleceğinde kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, akademik bilgiyle birlikte pratik becerilerin toplumların sürdürülebilirliğinde temel bir faktör olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı olarak meslek liselerinin sayısını artırmak, niteliklerini yükseltmek ve iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için öğretmenler ve sektörlerle iş birliği içinde olduklarını ifade etti. Küçük bir coğrafyada olmalarına rağmen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda başarılar elde ettiğini ve bu başarıların devam edeceğini vurguladı.

Hoca da konuşmasında, mesleki eğitimin önemine değindi ve toplumun her kesiminin bu alana gereken önemi vermesi gerektiğini vurguladı. Meslek liselerinin, kaliteli iş gücünün yetiştirilmesinde önemli bir rol oynadığını ve amaçlarının gençlere daha iyi bir gelecek sunmak olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere, okul müdürlerine, destek veren kurumlara ve etkinliğe renk katan Abdullah Öztoprak’a teşekkür edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap