İthal ürünlerden çeri domates ve çilekte, yerli ürünlerden ise nane ve kırmızı marulda bitki koruma ürünü

Gıda denetimleri sonucunda, ithal ve yerli ürünlerden alınan numunelerin incelenmesiyle, bazı ürünlerde istenmeyen bitki koruma ürünlerine rastlandı.

Yayın: 10.05.2024 - 16:04

153 kez okundu

İthal ürünlerden çeri domates ve çilekte, yerli ürünlerden ise nane ve kırmızı marulda bitki koruma ürünü

Tarım Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 3-9 Mayıs arasında gerçekleştirilen analizlerde, Avrupa Birliği pestisit limitlerine uygunluk açısından örnekler değerlendirildi.

İthal ürünlerden alınan 30 numunenin 24’ü temiz çıkarken, altı numunede ise limitlerin üstünde bitki koruma ürünü tespit edildi. R.E.E. Ticaret’e ait bir parti çeri domates, limitlerin üzerinde bitki koruma ürünü içerdiği için imha edildi. SVS Ticaret Ltd.’e ait iki parti çeri domates ve iki parti çilekte de aynı durum tespit edildi ve ürünler tedarikçi firmaya geri gönderildi. Bekir Cüra’ya ait çeri domatesteki aşırı bitki koruma ürünü tespiti nedeniyle ürünler imha edildi.

Yerli ürünlerden alınan 27 numunenin 25’inde herhangi bir sorun tespit edilmezken, iki numunede tavsiye dışı bitki koruma ürünlerine rastlandı. Yeşiltepe köyünden Mustafa Muti’ye ait nanede ve Gelincik köyünden Mustafa Kemal Akarca’ya ait kırmızı marulda bu tür bitki koruma ürünlerine rastlanması üzerine ilgili ürünler imha edildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap