Jale Refik Rogers: Reçete vurgunu sistemsizliğin resmidir

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, “reçete vurgunu” olarak bilinen ve ülke gündeminin merkezine oturan olayın, ülkedeki sistemsizliği resmileştiren bir durum olduğunu ifade etti.

Yayın: 22.10.2023 - 16:11

164 kez okundu

Jale Refik Rogers: Reçete vurgunu sistemsizliğin resmidir

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, “reçete vurgunu” olarak bilinen ve ülke gündeminin merkezine oturan olayın, ülkedeki sistemsizliği resmileştiren bir durum olduğunu ifade etti.

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, adaletin sağlanmasının önemine vurgu yaparak “reçete vurgunu” olarak bilinen olayın, ülkedeki sistemsizliği resmileştiren bir örnek olduğunu belirtti. Rogers, yolsuzlukların tespit edilip cezalandırılması gerektiğini ve bu sürecin ülke için büyük bir ders niteliği taşıdığını ifade etti.

Ayrıca, ilaç sisteminin yıllardır kurulamadığını ve bu eksikliklerin sonuçlarıyla karşı karşıya olunduğunu dile getirdi. Rogers, bu sistemsizliğin topluma zarar verdiğini ve duruma “dur” demenin gerekliliğini vurguladı. Bu olayın, sistemsizliğin somut bir sonucu olduğunu belirtti ve toplumun bu dersi çıkarması gerektiğini ifade etti.

Siyasi erkin sistemdeki suistimallerin üstüne hiç gitmemiş olması da ülkemizin bir ayıbıdır

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin sistemindeki açıkların uzun yıllardır bilindiğini ve bazı eski müdürlerin bu konuda şüpheleri olduğunu belirtti. Rogers, bir ay öncesine kadar Sosyal Sigortalar Dairesi’nin tüm ödemeleri eksiksiz yapmaya devam ettiğini ve bu sırada sistemin ve sistemin her unsurunun sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, sistemdeki açıkların yıllardır süregelen bilgilere rağmen siyasi erkin bu konuda adım atmadığını ve ilaç takip sisteminin hala kurulmamış olmasının ülkenin bir ayıbı olduğunu dile getirdi. Rogers, hükümetin bu konularda öncelikli olmadığını ve ilaç, envanter ve bütçe konularında eksikliklerin ülkeye zarar verdiğini ifade etti. Sistemsizlik nedeniyle ilaç konusunda devletin her yıl zarara uğradığını ve hükümetin düzgün çalışan bir sistem kurmaktan kaçındığını belirtti.

Meslek örgütleri ve sivil toplum örgütleri yanlışları daha yüksek sesle söylemeli

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, eczacılar ve doktorların zan altında kalmasının üzücü olduğunu ve meslek gruplarının daha etkin olması gerektiğini ifade etti. Meslek odalarının daha dikkatli davranması, yanlışları daha yüksek sesle dile getirmesi ve idareye baskı uygulaması gerektiğini belirten Rogers, özellikle reçetelerin altı aylık yazılmamasının bir açıklamasının olamayacağını dile getirdi.

Ayrıca, eksiklerin ve aksaklıkların düzelmesi için hükümetleri zorlamak gerektiğini vurguladı. Rogers, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin tutuklamalar sonrası altı aylık ilaç yazılmasına izin verdiğini ve bunun daha önce neden yapılmadığını sorguladı. Bu eksikliklerin reçete vurgununa zemin hazırladığını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap