Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü 7. Olağan Kurultayını yaptı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, Merkez Lefkoşa'da 7. Olağan Kurultayını gerçekleştirdi. Gülcan Soyluethem ve Ataöv Yalkut, Gençlik Örgütü Eş Başkanları olarak seçildi.

Yayın: 07.11.2023 - 19:00

176 kez okundu

Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü 7. Olağan Kurultayını yaptı

TDP’nin açıklamasına göre, Kurultay, demokrasi ve barış için hayatlarını kaybedenleri anmak amacıyla bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kurultayda konuşma yapan ilk isim, TDP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt oldu.

Özkunt: “Gençler, siyasete katılım ve ülke sorunlarına duyarlılık açısından büyük bir öneme sahiptir.”

Özkunt, gençlerin siyasi katılımının ve ülkenin sorunlarına duyarlılığının, geleceğin liderlerinin yetiştirilmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, Genel Başkan Mine Atlı ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın, bu konuda en iyi örnekler olduğunu belirtti.

Özkunt, “Gençlik kurultayının ardından ilçe kurultaylarımız düzenlenecek ve 26 Şubat’ta genel kurultayımız yapılacak. Bugünkü kurultay ve tüm bu süreçlerin partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. TDP’nin ülkede hak ettiği konuma gelmesi için hep birlikte çalışma fırsatımız olduğu için mutluyum ve hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Atlı: “Bu zor sürecin sonunda umut dolu bir sona ulaşacağız.”

Nevzat Özkunt’un ardından konuşma yapan TDP Genel Başkanı Mine Atlı, 2007-2008 yıllarında gençlik kurultayı düzenlediklerini ve o dönemde parti başkanına karşı itirazları olduğunu hatırlattı. Atlı, yıllar sonra parti başkanı olduğunu ve en büyük muhalefetin gençlik örgütünden geldiğini söyledi ve bu deneyimin kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Atlı, “Gençler çok etkili olabilirler. Biz, bu gençlere borçlu hissediyoruz ve onlar için alternatif bir sol mücadele alanı oluşturmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu süreç, benim için çok öğretici oldu. Partimizin zor dönemini atlattığımızda çok daha umutlu olacağımıza inanıyorum. Partimiz daha da büyüyecek. Mücadeleyi tatlı kılacak olan yine sizlersiniz. Yeni görev alan arkadaşlara başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurultay, önceki dönemin Gençlik Örgütü Başkanı Arda Çeliker’in ve aynı dönemin Gençlik Örgütü Mali Sekreteri Tuğdem Berksel’in “2021-2023 Faaliyet ve Mali raporlarını” sundu. Raporların oylanmasının ardından yeni yönetim için oylama gerçekleştirildi.

Yapılan oylama sonucunda, Gençlik Örgütü Başkanlığına aday olan Gülcan Soyluethem ve Ataöv Yalkut, TDP Gençlik Örgütü’nün yeni Eş Başkanları olarak seçildi.

Soyluethem: “Gençlik, umutsuzluğun karşısında duran mücadelenin ta kendisidir.”

Oylamanın ardından konuşma yapan Gülcan Soyluethem, Kıbrıs adasının bulunduğu coğrafyanın getirdiği savaş, göç ve insan hakları ihlallerinin her geçen gün daha derin hissedildiğini belirterek, ülkede geçici bir ateşkesin hala sürdüğünü ancak ekonomik koşulların Kıbrıslı Türkleri daha da çaresiz hale getirdiğini ifade etti.

Soyluethem, “Bizler burada varoluş mücadelesi veriyoruz. Gençlik, umutsuzluğun karşısında duran mücadelenin ta kendisidir. Gelin, örgütlü mücadeleyi yükseltelim. Umut bizim elimizde.” dedi.

Yalkut: “Gençler, geleceğin inşasında önemli bir rol oynar.”

Eş Başkan Ataöv Yalkut da konuşmasında, günümüz gençlerinin umutsuzluğa kapıldığını ve apolitikleşmeye başladığını söyleyerek, TDP Gençlik Örgütü olarak Atatürk’ün “Eğer bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.” sözüyle yola çıktıklarını belirtti.

Yalkut, “Biz sessiz kalmak yerine hayalimiz olan birleşik, bağımsız federal Kıbrıs yolunda örgütlü mücadelemizi büyüteceğiz.” dedi.

Harmancı: “Bu bayrağı taşıyan herkese minnettarım.”

Kurultayda konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, TDP ile ilişkisinin 26 yıl önce başladığını söyleyerek, bu süre içinde iyi ve kötü zamanlar yaşadıklarını ve partinin birçok evresini deneyimlediklerini ifade etti.

Harmancı, “Parti bu zor dönemleri atlattıktan sonra bir yol haritası çizmemiz gerekiyor. Bu parti diğer partilerle kıyaslanamaz, en büyük özelliğimiz, kendi irademize sahip olmak istememizdir

Açıklamaya göre, TDP Gençlik Örgütü yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

-Gülcan Soyluethem (Eş Başkan)

-Ataöv Yalkut             (Eş Başkan)

-Ali Azeri

-Mert Acarbaş

-Suat Bağseven

-Serat Özcevher

-Sare Lord

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap