Özgür Özel’den, delegelere: Biz ikinciliklere razı değiliz ve bunu kanıtlamalıyız!

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için yarışacak olan Özgür Özel, kurultaya saatler kala delegelere seslendiği bir açıklama yaptı.

Yayın: 04.11.2023 - 11:41

156 kez okundu

Özgür Özel’den, delegelere: Biz ikinciliklere razı değiliz ve bunu kanıtlamalıyız!

Özel, “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına şekil verebileceğimiz, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında partimizi iktidar yapabileceğimiz, artık yenilmeyeceğimiz, ikinciliklere razı olmayacağımız bir süreci başlatmak istiyorum” dedi.

Özel’in açıklamasının tamamı şu şekildedir:

“Herkesi sağlıkla, mutlulukla Ankara’ya bekliyoruz. Adaylığımı açıkladığım günden beri önce il kongrelerini, tek tek dolaştım ama aynı günde pek çok kongre olduğu için gidemediğim illere daha sonra delegelerimizi, sizleri, yöneticilerimizi ziyaret etmek üzere geldim. Uzun uzun konuştuk hatta geldiğim il binalarının önünde üyelerimiz, partililerimiz, sizin hemşehrileriniz vardı. Önce onlara hitap ettik, sonra bir arada konuştuk.

Bugün 38. Olağan Kurultayımızın ilk günü. Delegelerimizden söz aldım. Birazdan hepinizin önünde sözümü tutacağım. Çünkü partimizin kurultayı, CHP’nin kurultayı, demokrasinin en güzel örneklerinden biridir. Burada herkesin fikrini söyleme hakkı vardır, herkesin fikri önemlidir, değerlidir, herkes fikir birliğine varıncaya kadar konuşma hakkına sahiptir. Bu vesileyle benden söz alıp da tutmayan herkesi şimdiden affediyorum. Biz bu partinin içinde 60 yıldır bulunuyoruz, 60 yıldır bu çatının altındayız, ne fikrimizden ne de prensiplerimizden şaştık. Hepimizin genel başkanı genel başkanlık yarışında birbirimizi yeneceğiz, kırıcı olmayacağız, incitmeden bu süreci atlatacağız.

Biz, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına şekil verebileceğimiz, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında partimizi iktidar yapabileceğimiz, artık yenilmeyeceğimiz, ikinciliklere razı olmayacağımız bir süreci başlatmak istiyoruz. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Hepinize hoşgeldiniz diyorum. İyi çalışmalar diliyorum.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap