KKTC Engelliler Dayanışma Derneği, engelli istihdamının devamını istedi

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği, Engelliler Haftası olan 10-16 Mayıs tarihleri arasında yayımladığı mesajda, engelli istihdamının önemine vurgu yaparak 2024 yılında engelli istihdamının devamını diledi.

Yayın: 10.05.2024 - 10:34

164 kez okundu

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği, engelli istihdamının devamını istedi

Derneğin Başkanı Ömer Suay, mesajında Engelliler Haftası’nı “engel ve engellemelerin konuşulduğu, çözümlerin yüksek sesle anlatıldığı bir fırsat” olarak gördüklerini ifade etti ve engelli istihdamı konusuna dikkat çekti.

Suay, istihdamın temel bir insan hakkı olduğunu belirterek, “2006 yılından itibaren adeta bir kanayan yara haline gelen istihdam konusu, sosyal devlet anlamında yeterliliğimizi sorgulamaya başladığımız bir detaydı. 2023’ün sonunda küçük de olsa bir adım atıldı ve 30 engelli birey kamuda istihdam edildi. Bu adımın devamını beklediğimizi, onlarca, hatta yüzlerce engelli bireyin iş beklediğini, eğitim, yetenek, yeterlilik ve bilgi birikim açısından ülkemize ciddi anlamda katma değer sağlayacak çok sayıda engelli birey olduğunu hatırlatmak isterim.” şeklinde konuştu.

Suay, mesajında ayrıca engellilerin eşit şartlarda yaşamak, algısal engellerden uzak bir iş ortamı ve engelsiz bir ülke istediğini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap