KKTC’de Uluslararası Acil Tıp ve İç Hastalıkları kongresi gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde düzenlenen "10. Uluslararası Acil Tıp ve İç Hastalıkları Kongresi ile 4. Bilimsel Araştırmalar ve Koruyucu Hekimlik Tıp Kongresi," Limak Otel'de gerçekleşti.

Yayın: 27.11.2023 - 11:51

86 kez okundu

KKTC’de Uluslararası Acil Tıp ve İç Hastalıkları kongresi gerçekleştirildi

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faika Deniz’in açıklamasına göre, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından organize edilen kongre, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, ATUDER Başkanı Başar Cander ve Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Ömer Taşargöl’ün açılış konuşmaları ile başladı.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Acil Tıp, İç Hastalıkları, araştırmalar ve koruyucu hekimliğin ele alındığı kongrede, ortak paydanın insan sağlığı olduğunu belirterek, hastalıklardan önce insanları korumanın ve tedavi imkanları sunarak hastaları hayatta tutmanın temel hedef olduğunu vurguladı.

ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kongre düzenlemekten mutluluk duyduğunu ifade etti. KTTO Başkanı Dr. Ömer Taşargöl ise, ATUDER ile birlikte hekimlere yönelik birçok başarılı eğitim gerçekleştirdiklerini ve bu çabayı sürdüreceklerini belirtti.

Açılışın ardından, organizasyonu düzenleyen dernek başkanlarına plaketler takdim edildi. KKTC’den hekimlerin de katıldığı kongre, 23-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.”

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap