Malezya Başbakanı Enver İbrahim Türkiye’de

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde sıkça gerçekleştirdiği diplomasi faaliyetlerine bir yenisini ekledi. İstanbul'da Malezya Başbakanı Enver İbrahim'i ağırladı.

Yayın: 22.10.2023 - 18:45

139 kez okundu

Malezya Başbakanı Enver İbrahim Türkiye’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Vahdettin Köşkü’nde bir araya gelerek önemli görüşmelerde bulundu.

Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgedeki insani kriz gibi önemli konular ele alındı.

Görüşmeye, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da katıldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışmalarının patlak vermesinin ardından yoğun bir diplomasi trafiği sürdürdü ve bugüne kadar 23 farklı ülke lideriyle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Erdoğan, bu görüşmelerde özellikle Gazze’deki insan hakları ihlallerinin önlenmesi için atılması gereken adımları ve masum sivillere insani yardımların ulaştırılmasını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap