UBP İlçe Başkanı Ahmet Savaşan: Türkiye kimsesizlerin kimsesi olmayı başardı”

Ahmet Savaşan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyada "kimsesizlerin kimsesi" olarak görülmeye başladığını vurguladı.

Yayın: 29.10.2023 - 14:31

123 kez okundu

UBP İlçe Başkanı Ahmet Savaşan: Türkiye kimsesizlerin kimsesi olmayı başardı”

Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin hızlı bir dönüşüm geçirdiğini ve her geçen gün önemini artırdığını belirtti. Bu değişimin sadece bölgesel değil küresel bir güç haline gelmeye işaret etti.

Savaşan, Cumhuriyet’in millet iradesini temsil ettiğini ve din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan milletin birlik ve beraberlik içinde yaşamanın ruhunu yansıttığını ifade etti. Aynı zamanda Cumhuriyetin vatan sevgisi, azim ve kararlılık örneği olduğunu belirtti.

Cumhuriyet’in sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de hür ve bağımsız yaşayacağının teminatı olduğunu vurguladı.

Savaşan, bölge ülkelerinde yaşanan olayların, Türk Milleti’nin tarihsel kazanımlarına ve Cumhuriyetin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine, ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türklerinin bağlılığına olan etkisine işaret etti. Özellikle Filistin başta olmak üzere bölgedeki olayların, Türk Milleti’nin birlik ve dayanışmasını daha da güçlendirdiğini ifade etti.

Ahmet Savaşan, Türkiye’nin büyüyen ekonomisi, güçlenen demokrasisi, artan itibarı, genişleyen nüfuz alanı ve vizyoner dış politikası sayesinde, Türkiye’nin artık dünyada “kimsesizlerin kimsesi” olarak görülmeye başladığını ifade etti.

Ayrıca, Türk Milleti’nin farklı dil, inanç ve kültürlere sahip bireyleri bir arada yaşatan, adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olduğunu vurguladı. Kardeşçe birbirlerini kucaklayarak, aydınlık yarınları birlikte inşa etme inancıyla, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitleri ve gazileri minnet ve rahmetle andığını belirtti.

Savaşan, ahlakın övdüğü, alçak gönüllülük ve doğruluğun egemen olduğu “fazilet” dolu yılların daima devam etmesini dileyerek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap