Başbakan Üstel: “2024 yılı büyük yatırımların ve yeni reformların yılı olacak”

Başbakan Ünal Üstel, 2024'ün büyük yatırımların ve yeni reformların yılı olacağını belirterek, özellikle "Elektrikle ilgili asrın projesi"nin bu yıl başlayacağını ve kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Yayın: 13.12.2023 - 13:50

79 kez okundu

Başbakan Üstel: “2024 yılı büyük yatırımların ve yeni reformların yılı olacak”

Üstel, elektrik projesinin ülkenin geleceğinin, turizminin ve ekonomisinin teminatı olduğunu söyledi. Kıb-Tek’in öz kurumlarından olduğunu vurgulayan Başbakan, enerjinin çeşitlendirilmesiyle arz güvenliğinin sağlanacağını belirtti.

Başbakan, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında 2024 mali yılına dair bir dizi bütçe tasarısının kabul edilmesinden bahsetti. Ayrıca, 2023’ün hem reformların atıldığı hem de felaketlerle başa çıkılan bir yıl olduğunu belirtti. Özellikle 6 Şubat depreminin ardından devlete düşen sorumluluğun yerine getirildiğini ve depremzedelere sahip çıkıldığını ifade etti.

Başbakan Üstel, geçmiş yıllarda ertelenen projelerin hayata geçirildiğini, yapılan reformların önemli olduğunu ve 2024’ün de bu yönde atılımların devam edeceği bir yıl olacağını vurguladı. Elektrik projeleri, alt yapı çalışmaları, sosyal konut projeleri gibi birçok alanda çalışmaların devam edeceğini belirten Üstel, nüfus sayımı ve mekânsal adrese dayalı kayıt sisteminin güncellenmesine dikkat çekti.

Başbakan, spor alanındaki çalışmalara da değindi ve 2024’ün spor seferberliği ilan edileceğini ifade etti. Son olarak, 2024 mali yılı bütçesinin ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap