Başbakan Üstel: Kıbrıs konusu ile enerji, sağlık, ulaştırma ve eğitim alanlarında yapılacak yeni yatırımları ele aldık

Başbakan Ünal Üstel, dün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte gerçekleştirdikleri görüşmeyi değerlendirdi.

Yayın: 18.12.2023 - 18:57

200 kez okundu

Başbakan Üstel: Kıbrıs konusu ile enerji,  sağlık,  ulaştırma ve eğitim alanlarında yapılacak yeni yatırımları ele aldık

Üstel, görüşmenin Kıbrıs konusundaki gelişmelerin yanı sıra enerji, sağlık, ulaştırma ve eğitim alanlarında yapılacak yeni yatırımları ele aldığını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, iki devletli çözüm modelindeki kararlı duruşun altının bir kez daha çizildiğini ifade etti.

Üstel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yapılan toplantıda, iki devletli çözüm modelindeki kararlı duruşumuzun altını bir kez daha çizme fırsatı bulduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, yürütülen Kıbrıs politikasına desteğini bir kez daha teyit etmiş olduk. KKTC’nin kalkınması için gerekli görülen, Türkiye Cumhuriyeti’nden kablo ile elektrik getirilmesi ve enterkonnekte sisteme geçilmesi, sağlık, turizm, eğitim ve ulaştırma gibi diğer alanlarda yapılacak yatırımların bir an önce tamamlanması için Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin tam ve samimi desteğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.”

2024 yılında enerji alanında önemli yatırımların beklediğini belirten Üstel, kablo ile elektrik getirilmesi projesinin fizibilite çalışmalarının nisan veya mayıs ayında tamamlanmasının ardından başlatılacak projenin KKTC’nin enerji geleceğini güvence altına alacağını vurguladı. Görüşmelerin sonuç odaklı ve olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini ifade eden Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a teşekkürlerini iletti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap