Beribit skandalı: Kripto para borsası müşterilere çikolata vererek sorunu örtmeye çalıştı

Rusya’daki kripto para borsası Beribit, müşterilerin paralarını çekememesiyle başlayan olaylarla gündeme geldi. Borsa, ödemeleri geciktirince müşteriler ofisi bastı.

Yayın: 02.05.2024 - 22:06

42 kez okundu

Beribit skandalı: Kripto para borsası müşterilere çikolata vererek sorunu örtmeye çalıştı

Rusya’da bulunan kripto para borsası Beribit, müşterilerinin paralarını çekememesiyle başlayan olaylarla gündeme geldi. Kullanıcılar, hesaplarındaki varlıkları dondurulduktan sonra ödemelerini alamadıklarını fark edince, borsanın ofisini bastı.

Borsa, geçtiğimiz ay Moskova’da düzenlenen terör saldırısının ardından polis baskınına uğramıştı. Bu olayın ardından, müşteriler hesaplarındaki paraları çekemediklerini bildirdi. Beribit yönetimi, ödemelerin yapılacağı sözünü verirken, ofis çalışanları ise paralarını almak için gelen müşterilere çikolata dağıttı.

beribit

Ancak, olayın ardından yapılan açıklamalarda, henüz ödenmemiş 5 milyon dolarlık bir tutarın bulunduğu belirtildi. Beribit yetkilileri, ödemelerin yapılmasına devam edileceğini ve şimdiye kadar 41 müşteriye yaklaşık 350 bin dolar ödendiğini açıkladı.

Beribit’in müşterilerine çikolata vererek sorunu örtmeye çalışması, kripto para dünyasında büyük yankı uyandırdı. Olay, kripto para borsalarının güvenilirliği ve kullanıcıların varlıklarını nasıl koruyacağı konusunda endişeleri artırdı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap