BM Dünya Gıda Programı: Gazze’ye nisan ayında 392 yardım tırı girdi

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Nisan ayında Gazze Şeridi'ne gıda taşıyan 392 tırın girdiğini duyurdu.

Yayın: 18.04.2024 - 17:44

34 kez okundu

BM Dünya Gıda Programı: Gazze’ye nisan ayında 392 yardım tırı girdi

WFP’nin X hesabından yapılan açıklamada, Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı’ndan bu hafta ilk kez Gazze Şeridi’nin kuzeyine 3 yardım konvoyunun girdiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu yardım konvoylarının yaklaşık 80 bin kişilik bir nüfusa yetecek kadar un ve gıda maddeleri taşıdığına dikkat çekilerek, “Nisan ayında Gazze’ye gıda taşıyan 392 tır giriş yaptı.” ifadelerine yer verildi.

Bu sayının geçen ayki araç sayısıyla neredeyse aynı olduğu ancak Ocak ayındaki araçların yarısına tekabül ettiği açıklamada vurgulandı. Açıklamada ayrıca, “Gazze’de açlığın önüne geçmek için yardımların düzenli ve kesintisiz olarak ulaştırılması ve insani ateşkesin sağlanması gerektiği” belirtildi.

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’ndan (UNRWA) 10 Mart’ta yapılan açıklamada ise İsrail’in Gazze Şeridi’ni 17 yıldır abluka altında tutması nedeniyle “açlığın her yerde olduğu” ifade edilmişti.

Son olarak, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560’ı kadın olmak üzere 33 bin 899 Filistinlinin öldüğü ve 76 bin 664 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapının da hedef alındığı ve hastane ile eğitim kurumlarının zarar gördüğü belirtildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap