Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, “Okullarda Fizyoterapi Çalıştayı’nda” konuştu: “Rahatsızlıklar yaşanmadan önce koruyucu önlemler alınmalı”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen "Okullarda Fizyoterapi Çalıştayı"na katıldı.

Yayın: 25.12.2023 - 19:49

223 kez okundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, “Okullarda Fizyoterapi Çalıştayı’nda” konuştu: “Rahatsızlıklar yaşanmadan önce koruyucu önlemler alınmalı”

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Sibel Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gurur kaynağı olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşen çalıştaya katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Sibel Tatar, üniversitenin gelecekte daha iyi noktalara ulaşacağına inandığını belirterek, okullarda fizyoterapi uygulamasının önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Sibel Tatar’ın liderliğinde gerçekleşen “Aile, Çocuk ve Yaşlı” konularındaki üç ayrı çalıştaydan bahseden Tatar, Okullarda Fizyoterapi Çalıştayı’ndan çıkacak raporları merakla beklediğini dile getirdi.

Sibel Tatar, çalıştaylarda ortaya çıkan raporların takip edilmesi ve hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, çocukların ve özel gereksinimli çocukların fizyoterapistlere ihtiyaç duyduğunu ve okullarda bu alandaki büyük eksikliğin hissedildiğini ifade etti. Tam zamanlı fizyoterapist görevlendirmenin zor olduğunu ancak öğretmenlere, çocuklara ve ailelere fizyoterapi konularında eğitim verilerek farkındalık oluşturulabileceğini belirtti.

Sibel Tatar, teknolojinin artmasıyla birlikte insanların olumsuz etkilendiğini söyleyerek, çocukların hareketsizlik ve sosyalleşme sorunu yaşadığını ifade etti. Sosyal ilişkilerin gelişeceği ve hareketin artacağı eski dönem oyunlarının teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çocuk ve ergenlerde obezite ve skolyoz konularında bilinçlendirme yapılmasının önemine vurgu yapan Sibel Tatar, rahatsızlıkların önceden önlenmesi için koruyucu yöntemlerin benimsenmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Sibel Tatar liderliğinde hazırlanan “Özel Gereksinimli Mutlu Çocuklar Ebeveyn ve Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitapları”nı hatırlatan Tatar, özel gereksinimli çocukların aileleri için fizyoterapiyi içeren destek hizmetlerini anlatan bir kitap hazırlamak istediğini belirtti.

Sibel Tatar, çalıştayda emeği geçenleri tebrik ederek, başarılı bir çalıştay olması temennisinde bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap