Devrim niteliğinde nükleer batarya geliştiren çinli şirket: Betavolt

Çin merkezli Betavolt şirketi, geliştirdiği yenilikçi nükleer batarya teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekti. Bu iddialı batarya, 50 yıl boyunca şarj edilme ihtiyacı olmadan çalışabilme özelliğine sahip. Özellikle akıllı telefonlar, dronlar, tıbbi cihazlar gibi çeşitli alanlarda kullanılabilecek olan bu nükleer batarya, ilerleyen zamanlarda birçok avantaj sunmayı hedefliyor.

Yayın: 17.01.2024 - 01:08

235 kez okundu

Devrim niteliğinde nükleer batarya geliştiren çinli şirket: Betavolt

Betavolt’un tasarladığı nükleer batarya henüz çok kabiliyetli değil, 15x15x5 milimetreküp boyutlarında ve 3V voltajında 100 mikrowatt güç sağlıyor. Şirket, bu bataryanın gelecek yıl içerisinde 1 watt güç kapasitesine ulaşabilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini belirtiyor. Betavolt’un iddiasına göre, bu nükleer batarya sadece akıllı telefonlar ve dronlar için değil, aynı zamanda insan vücudundaki tıbbi cihazlar, kalp pilleri, yapay kalp gibi alanlarda da kullanılabilecek.

Referans amacıyla 5 jiao(çin madeni 5 kuruşu)nun yanına maket ortamında yerleştirilmiş 15x15x5 mm^3 boyutundaki Betavolt pili.

Nükleer enerjinin kullanımıyla ilgili ortaya çıkan endişeleri gidermek amacıyla Betavolt, bataryanın çok katmanlı tasarımı sayesinde alev almama ve patlama riski olmadığını vurguluyor. Ayrıca, bataryanın -60 derece ile 120 derece arasındaki sıcaklıklara dayanıklı olduğu ve çevreye zarar vermediği iddia ediliyor.

Betavolt pilinin yapı taşları.

Betavolt’un nükleer bataryası halen test aşamasında bulunuyor ve şirket, bu yılın sonlarına doğru seri üretime geçmeyi planlıyor. Günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan akıllı telefonlar gibi cihazlarda bu teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı ise önümüzdeki senelerde netlik kazanacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap