Ersin Tatar, Afyonkarahisar’da

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, resmi ziyaretler için Afyonkarahisar'a geldi.

Yayın: 23.10.2023 - 17:06

132 kez okundu

Ersin Tatar, Afyonkarahisar’da

Ankara üzerinden bu şehre gelen Tatar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etmek ve gazilerle bir araya gelmek amacıyla buradaydı. Ticaret Odası ziyareti sırasında Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de kendisine eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Afyonkarahisar’a varışında Filistin’deki savaşa ilişkin bir açıklama yaparak, bu insanlık dışı saldırıları kınadı ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içinde 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Tatar, Kıbrıs’ta yaşanan geçmiş savaşların kendilerine büyük acılar yaşattığını belirterek, bu nedenle iki devlet çözüm modeli üzerinde ısrar ettiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Türk askerinin KKTC’den çekilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Filistin’deki olayları endişe içinde izlediklerini dile getirdi.

Tatar, KKTC’nin egemen bir devlet olduğunu ve her zaman Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği içinde olduklarını belirtti. Ayrıca Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm Kıbrıs’ın sahibi gibi davrandığını ancak Kuzey Kıbrıs’ta ayrı bir devletin, yani KKTC’nin bulunduğunu vurguladı.

Tatar, atalarının bu topraklarda Osmanlı döneminden bu yana yaşadığını ve bu nedenle Türkiye’nin Kıbrıs’ta olan her türlü gelişmeden haberdar olması gerektiğini, özellikle askeri konularda danışmanın önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Rumların AB’ye alınmasının hukuka aykırı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkına büyük bir haksızlık olduğunu belirtti, ayrıca Kıbrıs’ta askeri bir gelişme olması durumunda Türkiye’nin mutlaka haberdar olması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap