Messi’nin Barcelona’daki ilk sözleşmesinin imzalandığı peçete açık artırmayla satılacak

Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin 13 yaşındayken Barcelona'ya transferi sırasında atılan ilk imzaların yer aldığı peçete, şimdi açık artırmaya çıkıyor.

Yayın: 01.02.2024 - 13:02

107 kez okundu

Messi’nin Barcelona’daki ilk sözleşmesinin imzalandığı peçete açık artırmayla satılacak

Bonhams adlı İngiliz müzayede evinin duyurusuna göre, dönemin Barcelona Sportif Direktörü Carles Rexach ve danışman Josep Minguella ile menajer Horacio Gaggioli’nin imzalarını içeren peçetenin başlangıç fiyatı 300 bin sterlin olarak belirlendi.

Mart ayında düzenlenecek açık artırmada yer alacak peçetede, “Barselona’da 14 Aralık 2000 tarihinde Minguella ve Horacio’nun huzurunda Rexach, kendi sorumluluğu altında ve herhangi bir karşı görüşe bakılmaksızın, üzerinde anlaşılan miktarlara uyularak Lionel Messi ile sözleşme imzalanacağını bu belgeyle kabul eder.” ifadeleri bulunuyor.

Transferle ilgili haber alamayan Messi’nin babası Jorge Messi’nin, Rexach’ın endişesini gidermek amacıyla Barselona’daki bir tenis kulübünde düzenlenen öğle yemeğine davet edildiği ve anlaşmanın bu buluşmada imzalandığı belirtiliyor.

Anlaşmanın, o günün Barcelona Başkanı Joan Gaspart tarafından onaylandığı ve bir ay sonra resmileştiği belirtiliyor. Messi, Barcelona formasını 21 yıl boyunca giyerek birçok başarı elde etti; 778 resmi maçta yer aldı ve 672 gol attı.

Messi, 16 yaşında A takımındaki ilk maçına çıkarak toplamda 35 kupa kazandı; bunların 4’ü UEFA Şampiyonlar Ligi ve 10’u La Liga’ya aitti. Arjantinli yıldız, 2021’de Paris Saint-Germain (PSG)’ye, ardından 2023’te ise Inter Miami’ye transfer oldu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap