Taçoy: “UBP’de demokrasi biterse bundan ülke demokrasisi de zarar görür”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, ülkede tehlikeli oyunların oynandığını ve parti içinde demokrasinin zarar görmesinin ülke genelindeki zarar anlamına geleceğini iddia ederek, parti meclisinin acil toplanması çağrısında bulundu.

Yayın: 26.11.2023 - 17:39

241 kez okundu

Taçoy: “UBP’de demokrasi biterse bundan ülke demokrasisi de zarar görür”

Taçoy, siyasi gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan algı oyunlarının halkın geleceğini tehdit edecek boyutlara ulaştığını savundu. Bu algı oyunlarının ülkeye ve demokrasiye zarar verebilecek potansiyel tehlikelere işaret ettiğini ifade eden Taçoy, kişisel ihtirasların hakim olduğu bir durumun, ülkenin ve demokrasinin çıkarlarına yönelik telafisi mümkün olmayan zararlar doğurabileceğini belirtti. Ayrıca, kendisinin bu tehlikeli oyunlara dahil olmayacağını ve alet olmayacağını vurguladı.

Taçoy, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile KKTC ziyaretinde gerçekleştirdikleri görüşmeye dair kamuoyunda oluşan algının gerçekle ilgisi olmadığını belirtti. Ayrıca, UBP’nin genel başkanlığına aday olma kararını parti tabanının güçlü desteğiyle aldığını ve bu yolda yıllarını verdiği partisinin arkasında olduğunu ifade etti.

UBP’de yaşanan içsel sorunlara dikkat çeken Taçoy, ülkede acil çözüme ihtiyaç duyulan sorunlar olduğunu ve siyaset kurumunun bu sorunlara çözümlerle yaklaşması gerektiğini belirtti. Ayrıca, parti içindeki dağınıklığı daha önce hiç görmediğini ifade eden Taçoy, demokrasinin UBP içinde sürdürülmesinin, ülke demokrasisine zarar gelmesini önleyeceğini vurguladı.

Son olarak, UBP Parti Meclisi’nin bir an önce toplanması gerektiğini vurgulayan Taçoy, bu toplantının demokrasiyi ve partinin iç işleyişini güçlendireceğini ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap