Tayland’da paraşütü açılmayan İngiliz base jumper hayatını kaybetti

Huntingdon, Cambridgeshire'dan 33 yaşındaki Nathy Odinson, Cumartesi gecesi Pattaya sahil beldesinde bulunan bir apartmanın 29. katına yasadışı şekilde tırmandıktan sonra kendini paraşütünün açılmayacağının farkında olmadan binadan aşağı attı.

Yayın: 29.01.2024 - 23:16

137 kez okundu

Tayland’da paraşütü açılmayan İngiliz base jumper hayatını kaybetti

Base jumperlar, genellikle tek paraşüt kullanarak gökdelenlerden, köprülerden veya antenlerden serbest atlayış yaparlar.

Olayın ardından Nathy Odinson’un ölmeden önceki görüntüleri sosyal medyada geniş yankı buldu. Polis şefi Nawin Sinthurat, Odinson’un cesedinin, yaklaşık 20 yıldır Tayland’da yaşayan babası tarafından teşhis edildiğini açıkladı. Odinson’un, yaklaşık 10 yıldır paraşüt malzemeleri satan bir işte çalıştığı belirtildi.

Ölümünden sonra Odinson’ın kardeşi Ed Harrison, binanın tepesindeki görüntülerini izledikten sonra Odinson’ın paraşütünün atlayış sırasında açılması için ‘hiç bir şansın olmadığını’ fark etti. Harrison, “O videoya baktığınızda, herhangi bir paraşütçü size hemen neyin yanlış olduğunu söylerdi.” ifadelerinde bulundu.

Harrison verdiği bir röportajda, kardeşini üç çocuğunun da ‘kahramanı’ olarak tanımlayarak, “O, birçok insan tarafından özlenecek. 5,000’den fazla atlama yapmış ve dünyanın dört bir yanında atlamıştı. Amerika, İspanya, Yeni Zelanda, Tayland ve Filipinler’de atlamış ve bu yerlerde birçok arkadaş edinmişti.” dedi.

Olay, base jumping gibi riskli sporların ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne sererken, Odinson’un ani ölümü sevenlerini ve spor camiasını derin bir üzüntüye boğdu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap