UBP Milletvekili Taçoy hükümeti T izinleri konusunda eleştirdi

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, hükümetin birçok eyleminin anlaşılmaz olduğunu ve T izinleri konusundaki gelişmelerin de bu duruma örnek olduğunu dile getirdi.

Yayın: 08.01.2024 - 16:21

107 kez okundu

UBP Milletvekili Taçoy hükümeti T izinleri konusunda eleştirdi

Televizyon programına katılan Taçoy, hükümet ortağı bakanların birbirine karşı çıkarak rahatsızlık ifade ettiği bir durumu işaret ederek, izni veren makamın bakanın “benim verdiğim liste bu değildi” dediğini belirtti. Bu durumun ardında, onaylanan listelerin Başbakan tarafından hazırlandığına dair bir çıkarım yaptı.

“T” izinlerinin kişisel gerekçelerinin açıklanması gerektiğini vurgulayan Taçoy, ülkenin adalete duyduğu ihtiyaç noktasında endişe duyduğunu ifade etti.

Yasaların çevresinde dolaşma eğiliminin arttığını savunan Taçoy, “Bir yasa yaparız, sonra o yasayı delme yolunu ararız ve delip geçtikten sonra da bu durumu övünçle paylaşırız” dedi.

“T” izni konusunun yanı sıra, diğer izinlere bağlı konularda da benzer durumların yaşandığını iddia eden Taçoy, her konuda ciddi bir vizyonun gerekliliğine vurgu yaptı.

Hükümetin iki yüz kişiye daha tabanca izni verdiğini duyduğunu belirten Taçoy, bu konuda açıklama talep etti. “Polise verilse anlarım. Ancak diğer bireylere neden verildiğini sorgularım. Kimlere ve neden olduğunu bilmek istiyorum” diye ekledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap