Akansoy, “Asgari ücret artışı açıklandıktan sonra temel tüketim maddelerine zam gelmesi maaşlara yapılan artışı eritti”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Ada TV'de katıldığı "Günaydın Ada" programında yaptığı açıklamada, insanların asgari ücrette beklediği artışın, açıklanmasının ardından temel tüketim maddelerine yapılan zamla eritildiğini belirtti. Akansoy, ülkenin adeta bir asgari ücret açmazına girdiğini vurguladı.

Yayın: 09.01.2024 - 19:18

86 kez okundu

Akansoy, “Asgari ücret artışı  açıklandıktan sonra temel tüketim maddelerine zam gelmesi maaşlara yapılan artışı eritti”

Akansoy’un ifadelerine göre, ülkede kayıt dışı ekonominin yüzde 80 oranında olduğunu belirten Genel Sekreter, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın açıkladığı yeni vergi dilimlerinin kayıt dışılığı daha da artıracağını öne sürdü. Vergileri artırmanın soruna çözüm getirmeyeceğini belirten Akansoy, bu vergi düzenlemesinin amacının dahi açıklanamadığını ifade etti.

Akansoy, ülkedeki istatistiklere dayanarak orta sınıfın neredeyse ortadan kalktığını ve toplumun yüzde 60-70’inde ciddi bir fakirleşme olduğunu söyledi. Piyasanın denetlenmemesi, ekonominin büyütülmemesi ve kayıt dışılığın ele alınmaması durumunda asgari ücret artışlarının da etkisiz kaldığını belirten Akansoy, “Ülke adeta asgari ücret açmazına girdi” dedi.

Ekonomik koşulların olumsuz seyretmesinde Türk Lirası’nın kullanımının da bir etken olduğunu belirten Akansoy, küçük bir ekonomi olmamız nedeniyle Euro’ya geçişin mümkün olduğunu ifade etti. AB üyesi olmayan bazı ülkelerin Euro kullanımına örnek olarak Kosova’yı gösteren Akansoy, ekonomideki istikrarsızlığın aşılması gerektiğini ve bu konuda konuşmanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, Kıbrıslı Rum mallarının kontrolsüz bir şekilde kullanılmasının sorunlara yol açtığını vurgulayan Akansoy, bu durumu caydırıcılık olarak değerlendirdi ve Kıbrıs sorununun yarattığı tepkilerin toplumların ödemesi gereken bir bedel olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap