Başbakan Üstel: “13’üncü maaşlar 21-ve 22 Aralık’ta…”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, 13. maaşların ödeme tarihini duyurdu. Üstel, 13. maaşların sigorta emeklilerine 21 Aralık'ta, kamu çalışanlarına ise 22 Aralık'ta ödeneceğini belirtti.

Yayın: 10.12.2023 - 13:49

198 kez okundu

Başbakan Üstel: “13’üncü maaşlar 21-ve 22 Aralık’ta…”

Ayrıca, Başbakan Üstel, muhtarlara yönelik önemli bir destek duyurusunda bulundu. Muhtarlara verilecek mali destek miktarının 2024 bütçesine, asgari ücretin yüzde 95’i kadar ödenecek şekilde ayrıldığını açıkladı. Bu destek, muhtarların taleplerine kulak verilmesi ve halka daha etkili bir hizmet sunulması amacıyla planlanmıştır.



Ünal Üstel, muhtarların toplum içindeki önemine vurgu yaparak, muhtarların mahallelerindeki mülki idare amirleri olduğunu belirtti. Muhtarlık binalarının tamiri için destek sağlanacağını, elektriği olmayan binalar için gerekli miktarın bütçeye koyulduğunu ve binaları olmayan muhtarlar için yeni bina yapılacağını ifade etti. Ayrıca, muhtarlık sistemlerinin otomasyona bağlanacağını ve muhtarların alacakları mali desteklerin asgari ücretin yüzde 95’ini bulacağını söyledi. Bu uygulamanın 2024 bütçesi geçtikten sonra hayata geçirileceğini belirtti.

Son olarak, Başbakan Üstel, 13. maaşların ödeme tarihleri konusunda da bilgi verdi. Sosyal sigortalıların tamamının 21 Aralık’ta, kamu çalışanlarının ise 22 Aralık’ta 13. maaşlarını alacaklarını duyurdu. Üstel, hayat pahalılığının da maaşlara yansıtılacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap