Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yayın: 26.11.2023 - 08:15

243 kez okundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nı kabul etti

Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Anamur’un Kıbrıs Türkü için taşıdığı öneme vurgu yaparak, Türkiye’den Su Temini Projesi kapsamında Anamur’daki Alaköprü Barajı’ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne su sağlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de bağımsız ve egemen bir Türk devleti olduğunu belirterek, Kıbrıs’ta bir antlaşma olması durumunda bu işbirliğinin iki devlet arasında gerçekleşeceğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirilmesi için çaba harcandığını dile getiren Tatar, coğrafi yakınlığı olan Anamur ile tarım, sanayi ve turizm alanlarında işbirliği temennisinde bulundu.

Protokoller çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan anlaşmalara vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Anamur’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve bölgeye kazanımlar sağlayacak birlik ve beraberlikten yana olduğunu belirtti. Ticaret ve sanayi odalarının yapacağı karşılıklı çalışmaların önemini vurgulayan Tatar, tarım ve sanayi alanlarında işbirliğine gidilebileceğini, Anamur ile ülkeleri arasındaki turizmin gelişmesi gerektiğini ifade etti. Anamur’dan gelen suyun getirdiği zenginliği unutmayacaklarını ve değerini bileceklerini sözlerine ekledi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ise Kıbrıs’ı hiçbir zaman ayrı görmediklerini belirterek, feribot iskelesinin açılmasıyla iki halk arasındaki yakınlığın artacağını söyledi. Tuna, turizmin canlanmasıyla birlikte Kıbrıslıları Anamur’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak için çaba harcamaya devam edeceklerini belirtti. Kabulde Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler de hazır bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap