RMMO, kendi mevzisine kamera konuşlandırarak KKTC topraklarını gözetlerken, Kıbrıs Türk tarafının kendi toprağında bunu yapmasını engellemeye çalışıyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Metehan kara sınır kapısının batısında yer alan ve Neriman’ın evi olarak bilinen boş konutun, Türk tarafı tarafından kamerayla gözetlendiği iddiasıyla yeni bir gerilim oluşturmaya çalışıyor.

Yayın: 30.11.2023 - 18:23

108 kez okundu

RMMO, kendi mevzisine kamera konuşlandırarak KKTC topraklarını gözetlerken, Kıbrıs Türk tarafının kendi toprağında bunu yapmasını engellemeye çalışıyor

Sınırın net bir şekilde belirlendiği bölgede, Rum Milli Muhafız Ordusu, kendi mevzisine yerleştirdiği kameralarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ait bölgeyi izlerken, aynı zamanda Kıbrıs Türk tarafının kendi topraklarında benzer bir uygulama yapmasını engellemeye çalışıyor.

Buna rağmen, adada böyle asılsız tutum ve provokasyonlara müsamaha göstermemesi gereken Birleşmiş Milletler Barış Gücü, olaya sessiz kalarak Rum tarafının gerçekdışı iddialarına karşılık vermiyor.

Rum iddialarına maruz kalan evin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağı olduğu gerçeği ortaya konmasına rağmen, Rum Yönetimi suçlamalarda bulunmaya devam ederek bazı medya organlarını kullanıyor.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Rum Yönetimi’nin bu bölgede ihlal girişiminde bulunmasına karşı halkın güvenliğini sağlamak ve ara bölge statüsünü bozmaya çalışanlara karşı gerekli tedbirleri almaya devam ettiğini belirtiyor.

Rum iddialarının aksine, bu bölgenin 1974’ten bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağı olduğu ve adadaki barışın teminatı olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından korunduğu vurgulanıyor.

BRT’nin haberine göre, evin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağında olduğu, BRT kameraları tarafından da tespit edildiği ve Birleşmiş Milletler devriye asfalt yolunun evin sınırları dışında kaldığı belirtiliyor.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir ihlale karşı hazır olduğunu ve bu tür durumlara karşı anında karşılık vereceğini bildiriyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap