Rusya: Polonya’da konuşlandırılabilecek ABD nükleer silahı, NATO ile çatışma durumunda hedefimiz olacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Polonya'da yerleştirilebilecek Amerikan nükleer silahlarının NATO ile çatışma durumunda Rusya'nın hedefi haline geleceğini ifade etti.

Yayın: 25.04.2024 - 17:06

34 kez okundu

Rusya: Polonya’da konuşlandırılabilecek ABD nükleer silahı, NATO ile çatışma durumunda hedefimiz olacak

Zaharova, Moskova’daki haftalık basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirirken, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın ülkede Amerikan nükleer silahlarının konuşlandırılmasına hazır oldukları yönündeki açıklamasını “kışkırtıcı” olarak nitelendirdi.

“Polonya yönetiminin bu tür kışkırtıcı açıklamaları yeni değil. Amerikan silahları, Polonya topraklarına konuşlandırılırsa NATO ile doğrudan çatışma durumunda derhal imha edilecek hedefler listesine dahil edilecek” diyen Zaharova, bu tür adımların sonuçlarının ciddi olacağını belirtti.

Zaharova, İsviçre’nin Rus varlıklarını bloke etme kararını da eleştirerek, bunun uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı. Ayrıca, Rusya’nın bu tür durumlara karşı mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde cevap vereceğini söyledi.

Batı’nın Güney Kafkasya’ya yönelik politikalarını da sert bir dille eleştiren Zaharova, bu ülkelerin bölgede istikrarı değil, istikrarsızlığı körüklemek için kasıtlı olarak adım attığını ifade etti. Karabağ’daki durumla ilgili olarak ise, Rusya’nın bölgedeki taraflarla yapılan anlaşmalara saygı duyduğunu ve çözüm için diplomatik yolların kullanılması gerektiğini belirtti.

Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Barış Formülüne ilişkin de çekincelerini dile getirerek, bu tür adımların çatışmaları körüklediğini ve barışı yakınlaştırmadığını söyledi. NATO’nun Ukrayna’ya askeri destek vermesinin ise gerginliği artırdığını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap