Cumhurbaşkanı Tatar, İSİYAD heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (İSİYAD) heyetini kabul ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Yayın: 25.04.2024 - 11:44

68 kez okundu

Cumhurbaşkanı Tatar, İSİYAD heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tatar, kabulde Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki bağların, ticari ve ekonomik ilişkilerin iletişim çağında daha da güçlenmesinin ve gelişmesinin önemine vurgu yaptı.

Son 6 ay içinde Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen yolcu sayısının artmasıyla ilgili olarak Tatar, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden uçak seferlerinin ve yeni havalimanlarının açılmasının etkilerine dikkat çekti. Ayrıca küresel dünyada iş birliklerinin arttığını belirtti.

Yazılım endüstrisinden Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte çeşitli sektörlerin gelişmekte olduğunu kaydeden Tatar, Kıbrıs Türklerinin artık adaya geri dönmekte olduğunu, bu durumun KKTC’deki faaliyetlerin artmasına ve yeni fırsatların doğmasına neden olduğunu belirtti.

KKTC’ye yapılacak yatırımların önemine işaret eden Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen yatırımların tecrübelerin paylaşılması açısından değerli olduğunu ifade etti ve İSİYAD heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Tatar, Kıbrıs’ta benimsenen yeni siyasetin iki devletli çözüm olduğunu ve bu siyasetin Türkiye Cumhuriyeti tarafından tam desteklendiğini ve giderek daha fazla kabul gördüğünü belirtti.

Kıbrıs Türkü’nün egemen eşitliğinin ve uluslararası statüsünün kabul edilmesinin müzakerelere başlanabilmesi için şart olduğunu vurgulayan Tatar, “Bir antlaşma olacaksa, KKTC bu antlaşmanın bir parçası olacaktır” dedi.

KKTC’deki yatırım fırsatlarını değerlendirerek adanın daha da gelişeceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, İSİYAD heyetine çalışmalarında başarılar diledi.

İSİYAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve eski AK Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, KKTC’de yapılacak yatırımlar için hedeflerinin olduğunu ifade etti.

İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban da, derneğin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi vererek, KKTC’de yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap