İzmir GastroFest, “Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği” temasını işliyor

İzmir GastroFest, küçük ölçekli üreticilere destek verme amacıyla "Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği" temasıyla altıncı yılını kutluyor.

Yayın: 07.11.2023 - 10:04

142 kez okundu

İzmir GastroFest, “Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği” temasını işliyor

Etkinlik, öncü şefler, gıda markaları ve konusunda uzman kanaat önderlerini bir araya getirerek gıdanın geleceği üzerine konuşmayı amaçlıyor.

Bu yılki etkinlik, 12 Kasım Pazar günü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Barilla, Pepsi, Mey Diageo, Metro, Öztiryakiler, Hyatt Regency İzmir, Kristal, İstinye Park İzmir ve Salt İletişim’in sponsorluğunda düzenlenen festival, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin desteğiyle ITALTUR M.I.C.E tarafından organize ediliyor.

Etkinlik kapsamında gıdanın geleceği, üretimden tüketime uzanan süreçler ve neler yapılması gerektiği konusunda uzmanlar ve fikir önderleriyle tartışılacak. Konuşmacılar arasında Big Chefs markasının kurucusu Gamze Çizreli, Michelin Guide’da 2 yıldızla yer alan Neo Lokal’in kurucu ortağı şef Maksut Aşkar, ‘Kök Köken Toprak Konferansı’nın kurucusu Sabiha Apaydın, ve Fernkolektif’in kurucusu Gözdem Gürbüzatik gibi isimler bulunuyor.

Ayrıca, gıda dünyasındaki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çeken “Cheffes” kitabının yazarı Vérane Frédiani ve yemek kitabı yazarı ve Spring restoranın şefi Skye Gyngell gibi uluslararası konuşmacılar da etkinliğe katkı sağlayacaklar. Paneller, söyleşiler ve workshop’larla katılımcılara gıdanın geleceği hakkında fikirler sunulacak.

Etkinlik sırasında yaklaşık 40 yiyecek ve içecek markası da tadım imkanı sunacak. İzmir GastroFest, İstanbul ve İzmir’in ünlü restoranlarının ve üreticilerinin lezzetli ürünlerini paylaşacağı bir gastronomik şölen sunuyor. Biletler etkinlik web sitesi üzerinden temin edilebilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap