Liverpool’da Klopp şoku: Sezon sonunda ayrılık kararı

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, sezon sonunda görevinden ayrılacağını "enerjisinin tükendiği" gerekçesiyle açıkladı.

Yayın: 28.01.2024 - 04:42

99 kez okundu

Liverpool’da Klopp şoku: Sezon sonunda ayrılık kararı

56 yaşındaki Klopp, 2015 yılında göreve geldi ve kontratı 2026’ya kadar devam ediyordu. 2019’da Şampiyonlar Ligi zaferi ve 2019-20 sezonunda 30 yıl aradan sonra Premier Lig şampiyonluğu yaşattıktan sonra Klopp, sezon sonunda görevi bırakma kararı aldı.

Klopp, kararını takımıyla Kasım ayında paylaştığını belirterek, “Bu takımı, şehri, taraftarı, ekibi seviyorum. Ama enerjim tükeniyor. Şu anda bir sorunum yok, ancak bu kararı almam gerektiğine ikna oldum” dedi. Klopp, aynı işi tekrarlamakta yaşadığı zorluğa vurgu yaparak, “Bu, birlikte geçirdiğimiz yılların, yaşadığımız şeylerin ardından aldığım bir karar. Size gerçeği söylemeyi bir borç biliyorum. Gerçek bu” ifadelerini kullandı.

Liverpool, Klopp yönetiminde büyük başarılara imza atmış; Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Premier Lig şampiyonluğu elde etmişti. Klopp’un Liverpool’daki galibiyet yüzdesi mevcut durumda kulüp tarihindeki en yüksek oran olarak kaydedilirken, aynı zamanda bu kupaları kazanan tek teknik direktör olma unvanını taşıyor.

Teknik direktör yardımcıları Pepijn Lijnders ve Peter Krawietz ile oyuncu geliştirme koçu Vitor Matos da Klopp ile birlikte kulüpten ayrılacak. Liverpool, Premier Lig’de lider durumda bulunuyor ve Klopp, Pazar günü oynanacak Federasyon Kupası’nın dördüncü turunda Norwich City’yi ağırlayacak. Klopp, “Biz Liverpool’uz, birlikte daha zor şeyler yaşadık. Bu sezon her şeyi kazanalım ve geri döndüğümüzde gülümseyecek başka bir şeyimiz daha olsun” mesajıyla taraftarlara veda etti. Liverpool’un sahibi Fenway Sports Group Başkanı Mike Gordon ise Klopp’a teşekkür ederek, “Onun gitmesi, kaybettiğimiz bir lideri ve saygı duyduğumuz birini ifade ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap