Putin: “Türkiye ile ortaklık en yüksek düzeyde ve tecrübeye dayanıyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile olan ortaklığın en üst düzeyde olduğunu belirterek, bu ortaklığın uzun yıllara dayanan deneyimlere dayandığını ifade etti.

Yayın: 05.12.2023 - 10:49

119 kez okundu

Putin: “Türkiye ile ortaklık en yüksek düzeyde ve tecrübeye dayanıyor”

Kremlin Sarayı’nda Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve diğer 21 ülkenin büyükelçisini kabul eden Putin, diplomatları tebrik ederken Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

Putin, Türkiye ile Rusya arasındaki ortaklığın yüksek düzeyde olduğunu ve çeşitli alanlarda elde edilen uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olduğunu belirterek, her iki ülkenin de iyi komşuluk, ortaklık ve karşılıklı çıkar ilkelerine dayalı bağları daha da güçlendirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Rus lider, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli temas halinde olduklarını ve bu temaslarda ikili ilişkilerle ilgili tüm önemli konuların ele alındığını vurguladı. Enerji sektöründe Türk-Rus işbirliğinin stratejik olduğunu belirten Putin, özellikle Rosatom’un Türkiye’de inşa etmekte olduğu nükleer Akkuyu santrali, Mavi Akım ve TürkAkım boru hatları gibi projelerin önemine değindi.

Ayrıca, doğal gaz sektöründe yakın işbirliği olduğunu ve ticaret ile yüksek teknoloji alanlarında birçok ilginç projelerin bulunduğunu dile getirdi. Putin, Rusya’da yarın kutlanacak olan Gönüllüler Günü için düzenlenen yarışmada Türkiye’den gelen gönüllü ekibin düşük gelirli ailelere destek dalında birincilik kazandığını belirtti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap