Putin, yaklaşık 30 ülkenin BRICS’e katılmak istediğini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS'in yeni katılımlarla artık 10 ülkeden oluştuğunu belirterek, bu birliğin artan otoritesinin ve dünya meselelerindeki rolünün güçlü bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yayın: 03.01.2024 - 15:19

96 kez okundu

Putin, yaklaşık 30 ülkenin BRICS’e katılmak istediğini açıkladı

Putin, yazılı açıklamasında, Rusya’nın BRICS’teki 2024 dönem başkanlığını devralması üzerine bir değerlendirme yaptı.

Putin, BRICS’in benzer politikalara sahip devletlerin dikkatini çektiğini vurgulayarak, Mısır, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Etiyopya’nın BRICS’e yeni tam üyeler olarak katıldığını belirtti. Bu durumu birliğin artan etkisi ve dünya genelindeki rolüne yönelik güçlü bir işaret olarak değerlendiren Putin, Rusya’nın dönem başkanlığı sürecinde adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi hedefini benimseyeceklerini ifade etti.

Putin, BRICS’in çok boyutlu gündemine katılmak isteyen yaklaşık 30 ülkenin ne derece hazır olduğunu değerlendireceklerini ve BRICS’e katılmak isteyen yeni ülkelerle ilgili incelemeler yapacaklarını belirtti. Ayrıca, BRICS’in uluslararası ve bölgesel güvenliğe yönelik zorluklara ortak çözümler bulmasına vurgu yaparak, birlik içindeki stratejilerin uygulanması ve ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesine odaklanacaklarını ifade etti.

Putin, BRICS dönem başkanlığı süresince Rusya’nın çeşitli şehirlerinde 200’den fazla etkinlik düzenlemeyi planladıklarını ve bu etkinliklere katılmak veya işbirliği yapmak isteyen tüm ülkelerden temsilcileri davet ettiklerini belirtti. BRICS Zirvesi’nin, Ekim 2024’te Kazan’da yapılacak ve Rusya’nın dönem başkanlığının “doruk noktası” olacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap