Putin, Ukrayna’nın NATO üyeliğine ileride de karşı çıkacaklarını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın NATO'ya alınmasının 15 yıl sonra da kabul edilemez olacağını ve Rusya'nın Ukrayna ile ilgili hedeflerinden vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Yayın: 20.12.2023 - 10:28

71 kez okundu

Putin, Ukrayna’nın NATO üyeliğine ileride de karşı çıkacaklarını söyledi

Moskova’da düzenlenen Savunma Bakanlığı genişletilmiş üst düzey yetkililer toplantısına katılan Putin, Batı’nın Rusya’ya yönelik “hibrit” savaşı sürdürdüğünü ve Ukrayna’ya askeri destek sağladığını ifade etti. Putin, NATO’nun faaliyetlerinin arttığını ve ittifakın sınırlarına yakın ciddi güçlerin sevk edildiğini belirterek, Finlandiya’nın NATO’ya alındığını ve İsveç’in de alınması planlandığını söyledi.

Rus lider, Rusya’nın Ukrayna ile ilgili hedeflerinden vazgeçmeyeceğini vurgulayarak, Batı’nın Rusya’yı durdurma stratejisi ve Ukrayna’daki saldırgan hedeflerinden vazgeçmediğini belirtti. Putin, özel askeri operasyon ile hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ederken, Batı’nın Ukrayna’yı NATO’ya çekmeyi hedeflediğini söyledi. Ayrıca, bu durumun Rus devletinin tarihi beklentileri ve stratejik çıkarları açısından uzun vadeli olarak kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Putin, ABD’nin Avrupa ülkelerini Ukrayna’daki savaşa dahil ederek Rusya’nın Avrupa ülkeleri ile ilişkilerini bozduğunu ifade etti. Ancak Rusya’nın Avrupa ülkeleriyle savaşmayı planlamadığını belirten Putin, Rus ordusunu modern silahlarla donatmaya devam edeceklerini ve Ukrayna’daki savaşın ortaya çıkardığı bazı sorunları çözmek için çaba harcayacaklarını vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap