Üstel: “Engellilerimizin ve yardıma ihtiyaç duyan tüm insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Başbakan Ünal Üstel, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayın: 02.12.2023 - 14:27

282 kez okundu

Üstel: “Engellilerimizin ve yardıma ihtiyaç duyan tüm insanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Mesajında, hükümetin engelli bireylerin sosyal statüsünü koruma, temel insan haklarına ve eğitim haklarına erişimlerini sağlama konusundaki çabalarını vurgulayan Üstel, aynı zamanda engelli vatandaşlara yönelik yapılan maddi desteklerin günün koşullarına göre düzenlenmesi ve artırılması yönündeki çalışmalara da değindi.

Başbakan Üstel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli bireylerin toplumsal hayatta daha görünür olmalarını sağlama, toplumsal bilinci artırma ve engellerin kaldırılması için önemli bir farkındalık günü olduğunu belirtti. Ülkede yaşayan engelli bireylerin refahına yönelik hizmetlerin kalitesi ve yaygınlığının, bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren unsurlardan biri olduğuna dikkat çeken Üstel, engelli bireylere yönelik eğitim, iş, sağlık, barınma ve destek hizmetlerinin arttırılması ve iyileştirilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Ünal Üstel, özellikle 5 bin 527 engelli vatandaşa ödenen yardımların günün şartlarına uygun şekilde düzenlenmesi, ekonomik desteklerin yanı sıra günlük yaşantılarındaki zorlukları gidermeye yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesi konularında çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin engelli vatandaşlara hizmet götüren çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

Üstel, projeler arasında öne çıkan Engelsiz Yaşam Evi binası projesinin tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti. Bu proje ile 18 yaş ve üzeri engelli bireylerin kendi kendilerine yeterli hale gelmelerini, mesleki eğitime hazırlanmalarını hedefleyen bir merkezin kurulacağını açıkladı. Ayrıca, kamuda engelli istihdamının artırılması ve yasal sorumluluk olan kamuya engelli istihdamlarının gerçekleştirilmesi konusundaki çabalarını da vurgulayan Başbakan Üstel, 17 yıl sonra ilk kez kamuya yerleştirilen engelli vatandaşların göreve başladığını belirtti.

Mesajını engelli vatandaşlara yönelik güzel bir başlangıç olarak değerlendiren Ünal Üstel, engellilerin ve yardıma ihtiyaç duyanların yanında olma taahhüdünü yineledi. Mesajında, toplumsal farkındalığın artmasına katkıda bulunmayı temenni eden Başbakan, tüm engelli vatandaşlara engellerin ortadan kalktığı, sağlıklı ve huzurlu günler diledi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap