ABD’de Republic First Bank kapatıldı

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın kapatıldığını ve varlıklarının Fulton Bank'a devredildiğini duyurdu.

Yayın: 27.04.2024 - 11:30

24 kez okundu

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

FDIC tarafından yapılan açıklamaya göre, atanan kayyumlar tarafından yönetilen Republic First Bank’ın Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada, mevduat sahiplerinin korunması için FDIC’nin Fulton Bank ile neredeyse tüm mevduatların ve Republic First Bank’ın büyük bir kısmının varlıklarının satışı konusunda anlaşmaya vardığı vurgulandı.

Republic First Bank’ın New Jersey, Pensilvanya ve New York’taki 32 şubesi, açıklamaya göre Fulton Bank şubeleri olarak yeniden faaliyete geçecek ve Republic First Bank müşterilerinin artık Fulton Bank müşterileri olacağı bildirildi.

Açıklamada, 31 Ocak itibarıyla Republic First Bank’ın toplam varlıklarının yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatının 4 milyar dolar civarında olduğu belirtilerek, bankanın iflasının FDIC’ye tahmini maliyetinin 667 milyon dolar olacağı öngörüldü.

Republic First Bank’ın iflası, bu yıl ABD’deki ilk banka iflası olarak kayıtlara geçti.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap