ABD’de yeni bir George Floyd vakası

Ohio eyaletinde, polisin Frank Tyson'ı (53) gözaltına alırken kullandığı şiddet sonucunda nefessiz kalarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Tyson, elleri arkadan kelepçeliyken polis memurunun boynuna baskı yapmasıyla öldü.

Yayın: 26.04.2024 - 23:01

31 kez okundu

ABD’de yeni bir George Floyd vakası

18 Nisan’da Canton bölgesinde bir trafik kazasına karıştıktan sonra kaçtığı iddia edilen siyahi Amerikalı’nın, polis müdahalesi sırasında yaşamını yitirdiği görüntüler kamuoyuna sunuldu. Polislerin kask kamerasına yansıyan görüntüler hızla yayılarak sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve olay, 2020’de George Floyd’un polis şiddetiyle ölümüyle benzerlikler taşıdığına dair yorumlar yapıldı.

Görüntülerde, bir kafeteryada polisin gözaltına aldığı ve yere yatırarak ters kelepçe taktığı Tyson’ın defalarca “Beni öldürmeye çalışıyorlar” dediği duyuluyor. Siyahi Amerikalı, yerde yüzüstü ve elleri kelepçeli şekildeyken polisin boynuna diziyle bastırarak nefes almasını zorlaştırmasıyla “Nefes alamıyorum” diye çığlık atıyor.

Birkaç dakika sonra hareketsiz kalan Tyson’ın durumunu kontrol eden polis memuru, nefes almadığını fark ederek kalp masajına başlıyor ve daha sonra ambulansla hastaneye götürülüyor. Tyson hastanede yaşamını yitirirken, olaya karışan polis memurlarının soruşturma için açığa alındığı belirtildi.

2020’de siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddetiyle hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde büyük protestolar düzenlenmiş ve ABD’deki ırkçılık ve polis şiddeti sık sık gündemde yer almıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap