Arkas Holding’den Hindistan hamlesi

Arkas Holding Lojistik Grubu, uluslararası yatırımlarına Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra Hindistan'da da devam ediyor.

Yayın: 24.10.2023 - 10:40

160 kez okundu

Arkas Holding’den Hindistan hamlesi

Önde gelen bir lojistik şirketi olan Fretlog’un yüzde 80 hissesini satın alarak, Arkas Lojistik Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru’nda güçlenmeyi amaçlıyor.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Göçmez ve Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanı Onur Göçmez, Fretlog Yönetici Ortağı Muharrem Dursun’un da katıldığı bir imza töreni ile iki şirket arasındaki işbirliğini resmen duyurdu.

“HİNDİSTAN ARKAS LOJİSTİK’E BÜYÜK GÜÇ KATACAK”

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Göçmez, Hindistan’ın lojistik sektöründeki önemine vurgu yaparak, “Hindistan, 3.7 trilyon dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla ve 1.4 milyarı aşan nüfusu ile dünyanın en büyük 5. ekonomisi arasında yer alıyor.

Son 20 yılda yıllık ortalama yüzde 6 büyüme oranıyla dikkat çeken Hindistan, 2030 yılında dünyanın en büyük üçüncü, 2075’te ise en büyük ikinci ekonomisi olması bekleniyor. Son yıllarda büyük yatırımlar alan bu ülke, küresel ekonominin yeni parlayan yıldızıdır. Küresel jeopolitik bağlamda kurulan koridorlar genellikle Hindistan’ı Avrupa ve ABD ile bağlayarak odaklanmaktadır.

2000 yılında başlatılan Kuzey-Güney Koridoru ve bu yıl imzalanan Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Koridoru, Hindistan’ın ne denli önemli bir role sahip olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Tüm bu bağlamda, Hindistan’da faaliyet göstermek, Arkas Lojistik’e büyük bir güç katacak,” dedi.

“ASYA VE AMERİKA PİYASASINA ERİŞİM KOLAYLAŞMIŞ OLACAK”

Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanı Onur Göçmez, Arkas Lojistik’in 2021’de başlattığı küresel pazarlara yönelik yatırım stratejisine vurgu yaparak, “Küresel pazarlarda yatırımlarımızın başlangıcını ABD’nin New Jersey bölgesinde kurduğumuz yeni şirketimiz ve depomuz ile gerçekleştirmiştik.

Bu stratejiyi sürdürerek Hindistan’da Fretlog’u bünyemize katmak, kendimizi Güneydoğu Asya’dan Körfez’e, Avrupa’dan ABD’ye uzanan ticaret rotasında güçlü ve sağlam bir şekilde konumlandırmayı hedefliyoruz. Bu stratejik yatırım, hem yerel hem de uluslararası müşterilerimizin ABD ve Asya pazarlarına daha kolay erişebilmelerini sağlayacak.

Ayrıca, Türkiye ve bölgemiz dışındaki ABD-Hindistan ticaretini yakından takip ediyoruz. Arkas Lojistik Grubu olarak, Fretlog ve ABD’deki şirketimizin katılmasıyla yıllık 200 milyar dolarlık ticaret hacmini temsil eden Hindistan ile ABD arasındaki lojistik fırsatlardan da faydalanmayı hedefliyoruz.

Yurtdışı genişlememiz, uçtan uca lojistik hizmet ağımız Fretlog ile daha da güçlendirilecek. Ayrıca, bu yıl Romanya’da açtığımız ofisimiz, Duisport ve Hupac ile imzaladığımız intermodal taşımacılık sözleşmesi ile Avrupa’daki büyümemizi sürdürdük,” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap