CTP, Doğancı’da “Toplumsal Mücadele ve Çözüm Süreci Paneli” düzenledi

CTP'nin düzenlediği etkinlikler, Annan Planı Referandumu'nun 20. yıl dönümünde, "Bu Ülke Biziz, Varız, Tarih Yazarız" başlığı altında Doğancı'da devam etti.

Yayın: 24.04.2024 - 14:52

22 kez okundu

CTP, Doğancı’da “Toplumsal Mücadele ve Çözüm Süreci Paneli” düzenledi

“Toplumsal Mücadele ve Çözüm Süreci Paneli”ne büyük ilgi gösterilirken, moderatörlüğünü Fatma Ekenoğlu’nun üstlendiği panelde, Ferdi Sabit Soyer ve Bu Memleket Bizim Platformu’ndan dönemin sendika temsilcileri konuştu.

Soyer, 1998-2003 arasında Kıbrıs Türk halkının sokaklarda iktidar olduğunu belirterek, o dönemin ateşinin federal çözüm arzusunu yansıttığını ifade etti. Kıbrıs Türk halkının iradesinin her şeyin üstünde olduğunu vurgulayan Soyer, bu iradeyi savunmanın hepimizin görevi olduğunu dile getirdi.

Panelde, 23 Nisan 2003’te sınır kapılarının açılmasının önemine de değinen Soyer, bu sürecin Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin bir sonucu olduğunu belirtti. Soyer, sınır kapılarının açılmasıyla Güney’den Kuzey’e olan insan ve ticaret akışının arttığını ifade etti.

Soyer, elde edilen kazanımların nasıl gerçekleştiğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, bunların mücadeleyle elde edildiğini dile getirdi. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının Annan Planı ile adadaki geleceğini şekillendirmek istediğini ve bu sürecin enerjisinin Annan Planı’nı zemin alarak başlaması gerektiğini belirtti.

Panelde, dönemin sendika temsilcileri de yaşanan süreci paylaşarak, o dönemdeki mücadele ve çabaları anlattılar. Soyer, paneldeki konuşmasında, halkın sokakta iktidar olduğunu ve bu iradenin Meclis’e de yansıdığını ifade ederek, siyasal mücadelede sokak ve Meclis birlikteliğinin önemini vurguladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap