HP, polisle paylaştıkları listedeki isimlerin diplomalarının sahte olup olmadığının araştırılmasını talep etti

Halkın Partisi'nin lideri Kudret Özersay, bugün sabah saatlerinde sahte diploma meselesiyle ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü'ne başvurduklarını ve kamuda görev yapan yaklaşık 100 kişinin adlarını içeren bir listeyi polisle paylaşarak bu kişilerin diplomalarının gerçekliğinin öncelikle araştırılmasını talep ettiklerini duyurdu.

Yayın: 25.04.2024 - 08:41

19 kez okundu

HP, polisle paylaştıkları listedeki isimlerin diplomalarının sahte olup olmadığının araştırılmasını talep etti

Özersay, masumiyet karinesine büyük önem verdiklerini ve herhangi bir üniversiteden alınan diploma için hemen sahte iddiasında bulunulamayacağını belirterek, “Ancak kamuda özellikle belirli meslek gruplarında ve belirli kurumlarda bu diplomalarda bir artış olduğunu fark ettik. Bu nedenle, söz konusu isimlere öncelik tanınması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yazılı açıklamasında, sahte diploma konusunu yakından takip edeceklerini ve toplumu bu konuda bilgilendireceklerini belirten Özersay, “Bugün itibariyle Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurarak, kamuda kaymakam, müdür, müdür muavini, geçici personel, memur, öğretmen ve polis gibi pozisyonlarda bulunan ve Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden diploma alan bu kişilerin diplomalarının gerçekliğinin öncelikle araştırılmasını talep ettik. Sahte diploma konusunu yakından takip ederek, halkı sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap